Search This Blog

Thursday, May 02, 2013

Muka cantik vs Pandai masak

pagi tadi dgr kat Johara Era pasal topik perempuan cantik vs pandai masak. ada dlm paper hr ni katanya. mana lebih penting bg seorang perempuan. cantik or pandai masak...

ermmm.. komen sket kak yah... eheh..

ni dari pandangan dan pendapat aku lah ye. org lain, xtau la cemana. lain org lain caranya..

pada aku cantik nih subjektif..











 
 ada yg kata ini cun giler.. 









 ada yg kata dia ni sweet sangattttt..









 
ada yg kata dia ni comey angat!









ada yg kata dia ni cantik!








ada yg kata dia ni sexy and hot = cantik!



haaaa. kan mcm2 bunyiknya. maksud asalnya cantik lah kan? tapi tu secara random. klau dihimpunkan lagi, xtaulah apa bunyiknya.
tapi, tu mungkin kata2 dr aku. kata2 dr org lain, mungkin smua perempuan kat atas tu xcantik pun! pada mata org lain kan? ada org suka, ada org xsuka..

aku sendri pun. aku pun xtau aku nak definasikan aku sebagai cantik, comel, cun, sweet or lawa. hah, mcm2 lagilah. klau tanya amni, dia kata mama cantik. klau tanya laki aku pun, mampus berani kata aku xcantik kan? hahahha.. klau tanya aku sendri, harus aku confident kata aku cantik nak mamps kan? hahahaha..
klau tanya pakar kecantikan, mungkin dia kata aku xcantik pun. klau tanya pakar bedah, mungkin dia kata aku biasa2 saja. subjektif..

ok, tu pasal cantik. pagi tadi klau tak silap, ray kata nak isteri cantik. ada caller pun kata mcm tu. nak isteri cantik, xpandai masak xpe, bule mkn kat kedai. ehehe.. dah kawen ke belum bang? dah brapa tahun kawen?

ulang suara yeh, ni pendapat aku..

dpt yg cantik, bule kenyang ke? xpandai masak, bule mkn kat kedai. setahun boleh lah. tunggu dah beranak pinak, dah kawen 5 tahun. sanggup ke hari2 nak terpacak kat kedai mkn. bini xmasak sebab klau masak kang kurang kecantikan dia. umo 50 tahun masih cantik bergetah ke? anak umo 6 bulan pun angkut g kedai, makan kat kedai jugak sebab maknya xmasak. klau org datang umah, smua main order ja. tapi, sampai bila? smua nak harap kedai. isteri cantik duk jaga badan, jaga kuku, jaga rambut.

haishhhh..
ada bagusnya jugak. buat rumah xpayah  buat dapur. dah jimat duit. kedai2 mkn pun untung klau ada org gini kan? maju bisnes dia.

tapi sampai bila nak makan kat kedai?


pastu, klau yg pandai masak tapi xcantik. xcantik tu setara mana eh?


 

kita kata diorg ni xcantik. tapi ada yg kata diorg ni cantik. pandangan masing2..

bini xcantik, tapi bini pandai masak. perut suami terjaga. xcantik? suami tolong la bg isteri nampak cantik kan? yg penting cantik di mata suami. mata org lain, jenuh la nak jaga. kang bini cantik sgt, org kebas pulak. suami pun klau ensem sgt xpelah nak bini cantik. ini ko pun sikit lebih kurang mcm tiang telepon, ada hati nak bini cantik mcm siti nurhaliza. yapadahhhh..

pada aku, dedua kena balance. cantik biar semulajadi, and datang dr hati. giteww.. klau cantik pun palsu, nak buat pe. masa jumpa cantik kemain. bl dah tanggal make up, hoih, mak lampir pun lari. xmo jugak kan?

masak utk suami tu perlu. ada yg xpandai masak, dah kawen trus pandai masak. biar la xsetaraf masterchef pun, janji perut suami happy. ko duk jaga ko punya cantik saja, sampai bla kan?
tapi klau dpt suami yg xkesah, xpelah. janji bini aku cantik, xmasak pun xpa. cuma, tulah, sampai bila kan? dah tetua, pencen, pun nak g mkn kat kedai ke? or nak tunggu org gaji jek masakkan utk kita? paling kurang ada air tangan utk suami kita. ada masakan kita yg dia suka. yg boleh dia ingat bila pegi makan kat mana2. bini aku masak lagi sedap.. kan best?

dlu2, klau nak cari menantu, mak2 mesti nak tau perempuan tu pandai masak tak? kadang2 jadi soalan utama. pastu alasan org dulu2 klau ada org merisik anak dara diorg mesti gini " timah tu menggulai pun belum pandai, mcm mana nak kawen?" haaa.. kan?
ada perempuan kulitnya gelap, tapi manis. so, ada cantiknya. ada perempuan, walau gemuk sket tapi mukanya putih gebu. cantik la jugak kan? xpandai masak xpe, pasni nikah bleh belajar. tapi klau mmg dah malas, xleh cakap apa lah.

aku cakap ni bukan sebab aku pandai masak and aku cantik. tak, aku xpandai sgt pun masak. masak biasa2 saja janji kenyang perut. cantik pun tak. muka biasa2 saja. klau nak jadi model awal2 dah kena reject. tapi aku cuba belajar and memberi yg terbaik utk suami. kau hot, cantik, meletop, sexy kebabom tapi xpandai masak.. ermmmm... dah xpandai, malas pulak.. lagi tambah ermmmm.. eheh..
ada yg aku jumpa begitu. kesian tgk laki. klau dpt laki yg xkisah, xpelah kan? klau dpt laki yg kisah, mkn penampar silap2. klau ko kaya, duit bnyk, leh hire org gaji, ok lah kan. tapi sampai bila nak bg laki mkn masakan org gaji. kang org gaji jadi kawan baru tau..

utk perempuan2 cantik kat luar sana, yg bakal kawen, silalah belajar masak. cantik saja xcukup pada aku. pakej sebagai seorg perempuan harus lengkap. sebagai isteri jugak. nasihat ahkak lah ye... tak suka, xpa.. sekadar nasihat... :)



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...