Search This Blog

Wednesday, July 03, 2013

Sembang kosong

macam2 nak cerita. sedih tgk blog xberupdate. reason : tak sempat+tak dak mood=malas. itulah puncanya. hihi..

update blog xsempat, blogwalking lagilah tak sempat.. nak komen kat blog org? hmmm.. baca pun tak, acaneh nak komen?

mahap la kat follower kak yah yg suam2 kuku nih. terima kasih klau ada yg sudi singgah. mintak mahap sebab xsempat buat kunjungan balas yeh.. insyallah, nnt iolls singgah.

walau xramai follower, xda komen berderet2, aku akan terus update. tak kisah xda org baca sebab ianya akan jadi jurnal aku sendri. org tak suka baca, kita xboleh paksa. blog ni utk cerita aku, kisah aku dan kenangan aku suatu hari nanti.

bln lepas kan pegi bandung, tapi xsempat buat entry lagi. pengalaman yg best and rasa nak pegi  lagi. tapi xtau tahun bila. kena menabung dlu la. dah senkak dah ni. tunggu la kut 1 hari duit jatuh dr langit kan? err, entry g penang pun xhabis lagi sebenarnya. pastu g bandung, pastu g kursus kat Intan, pastu sukan. haishh.. nnt kita karang satu2 yeh. harap2 xlupa la apa nak tulis..


lebih kurang seminggu lagi nak puasa. dah habis ke ganti puasa? hehe.. seb baik dah habis walau dah hujung2. pasni nak ganti awal2 la. xmo dah hujung2. kang ada yg tak terganti.

raya? blm buat persediaan apa pun. baju raya je, lain2 blom. gamak malas nak siap umah, pagi2 kita chow blk umah abah yeh.. tak pun lepak je umah pak mentua. hihi...

ermm, family.. apak mentua xberapa sihat. maybe kena buat endogram. tapi tak serius katanya. menantu yg sorang ni sibok sgt, xdan nak g jengok and gebang2 lagi minggu ni walaupun umah sebelah2 je.. harap2 ayah ok. mak apak aku, adik2 pun sihat. selasa lepas, mak2 sedara, sepupu sepapat berlepas ke tanah suci utk buat umrah. sronok kan? ramai diorg pegi, adik beradik je dlm rombongan tu. kak yah xtau bila nak kesana, berdoa la moga2 ada rezki. sapa xnak kan jadi tetamu Allah? moga2 perjalan diorg selamat pegi and selamat balik, sihat tubuh badan utk beribadat. kak yah xleh pegi, kirim salam di angin lalu jelah.. sabtu lepas ada la kenduri sket sebelum diorg g umrah. ramai yg balik, sronok berhimpun ramai2 sepupu sepapat. masa bersama keluarga adalah saat yg terbest kan?

kelas dah start. 1st kelas xpegi sebab baru balik dr kursus. letih sgt, malas nak g. pkul 4.30 pagi sampai umah. xlarat eh nak drive + nak relax2 golek2 dgn amni. hihi.. lama tinggal dia, now manja kemain. assigment xsentuh lagi. bl nak start xtau lah. berdoa la kali ni elok sket dr sem lepas. sem lepas punya result, hancusssss. frust aku! 1 paper mau kena reperat kut. final exam mcm apa2 ntah. susah nak mamps.. end up, result pun hancur. lesson, kena pulun buat assigment btoi2 supaya leh kaver klau final exam susah!


buang tebiat kejap. xpenah kut aku amik gambar syok sendri gini dlm toilet. feeling anak gadis sket la. tinggaL xbuat duck face ngan jegil2 mata tahan kentot je. hahah.. ni kat OUM, dah habis kelas, nak g menggedik. hahaha.. menggedik apanya sorang2 ntah. g tesco cari susu anak je. pastu zass blk..



ada kereta ni, duit kena ada dlm tgn. bukan takat isi minyak and tekan saja. xkisah la kreta besar ke kecik ke, mahal ke murah ke, kreta malaysia ke luar. maintainance kena jaga. lagi besau kreta, lagi besau belanja. kaki aku yg 1 ni, mmg la aku sayang. 1st car nih. org lain maybe dah beli kreta baru yg lagi canggih, tapi ahkak masih ngan cik merah nih. nak beli baru xdak uwettt.. huahua... ni kasi dia kasut baru. hari tu sekali petik habis 1k. wahwahwah.. gigil tgn nak bayar. tukau tayar, tukar bateri, servis minyak bagai.. harap2 kamu xbuat ragam yeh. sila berkhidmat dengan baik.. alhamdulillah, dr mula beli sampai hr ni xpenah buat ragam. rosak2 tu bukan sebab xjaga, tapi dah sampai masa kena la tukar baru. harap2 pasni pun elok jelah yeh.

dah tu je nak sembang kosong hari ni. berdoa la aku rajin update blog pasni.

1 comment:

  1. Very nice blog post. I certainly appreciate this website.
    Continue the good work!streetdirectory

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...