Search This Blog

Loading...

Friday, November 08, 2013

Beli Tuppaware... mak mak sangattttt


yaa.. kak yah baru rembat set tupperware baru. hihi..
pegi saja nak cuci mata, nak tgk dulu mana berkenan. tapi yg nak beli takda stok pulak. nak beli bekas nak isi milo susu smua. bekas yg aku guna skang ni kononya kedap udara, stainless steel bagai, tapi milo keras jugak. sakittttttttttt hati.. beli mahal jugak tu.

so, jom kita g tupperware lahhh..
usha2 katalog, pastu usha2 beg duit, so, kita rembat yg inilah...

memula tak  nak beli. aku nak beli yg bekas 4 segi sebab senang sket nak susun. bekas bulat ni makan ruang. tapi bila dah congak2, tambah darab bahagi bagai, baik beli ni. tolak harga ahli, masih dlm kategori mampu milik. dapat 8 bijik, 8 saiz. memang berbaloi.


mak mak sangatttttttttttttttttttttttt kan?
hahahahah
lawa tau yg ni. kaler pepel. so, mana2 yg sebelum ni guna bekas tipuware tu, kita tukarrrrrrrrrrrrrr masuk tuppaware betul2 punya. seblm ni mcm2 saiz, mcm2 kaler. kali ni more organized. me like sangat!!
bekas biru tu susu Amni. tu dah lama beli. betul2 kedap udara, susu dia tak keras pun. yg kecik tu isi Fearnleaf coklat Amni jugak. yg pepel ada gambar pooh tu, brand Elianware. ada isi kacang2/jajan Amni. utk jangka pendek boleh la, lama2 liut jugak masuk angin.

now Tuppaware tgh ada promosi utk November. kak yah dah aim dah apa nak beli. tunggu hujung bulan, ada duit lebih, nak g rembat jugak seketul 2. bila ada promosi, memang berbaloi beli. tapi promosi November sampai 23hb je. gaji 25hb. sobs sobs..
jadi, mari kita mengikat perut nak beli tuppaware. hahaha

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...