Search This Blog

Loading...

Wednesday, May 07, 2014

Amni dan baby boy

cik kuntum skang tengah kemaruk..
teruk benar kemaruk tu...


kemaruk nak beranak kecik!!
kahkahkah...
apak dia la belikan nih.
dekat 2 bulan dah klau tak silap.
saja apaknya beli baby boy, kut pasni Amni dapat adik lelaki.
Aminnnnnnnnnnnnnnn..
Amni pun duk panggil baby boy je.
tanya nama apa, baby boy je..
sayang sangat la kat baby dia tuuuu.
kepit 24 jam tak tinggal.
g umah pengasuh, hari2 bawak.
kadang2 nak kluar, g kedai ke, g memana, pun usung jugak.
haish, nak cemuih dah aku.
masuk supermarket bawak baby boy dia tu tau?
mampuuuuuu?
sabar jelah aku layan kenit ni.
toys yg lain, buat masa ni semua duk tepi, tak layan sangat.
baby boy is priority..
gitewwwww cik kuntum..
mcm2 dia buat kat baby dia tu.
tepuk2, nyanyi2 nak bagi tdor.
kadang2 panggil sayang lagi kat baby tu.
selimut la, nak buh pampers la, baby berak la, baby lapar la..
siap marah aku lagi klau campak baby dia.
aku pegang pun tak kasik okehhhh...


haishhh, pening gak aku.
hairan mana dia tau buat mcm2 kat baby tu.
lupa plak kat umah pengasuh ada sorang baby, umo dlm 7 bulan skang ni.
duk tengok pengasuh jaga baby tu kut yg dia pandai sangat.
apa pengasuh buat, dia tiru..
siap bawak blk umah tok umi, nak buai baby dia..
layan jelah tok umi punnnnn..
hahahah..


aku tak pernah beli dolls kat dia.
malas nak ajar.
soft toys, ada 2,3 ketoi ja yg aku beli time dia suka hello kitty tu.
tu pun kecik2 je, dia main lempar2 je pun.
yg lain, apaknya belikan or ada org kasik.
1st dolls dia, tu yg gambar bawah tu, paklong dia belikan (biras aku).
kepit la baby tu kehulu kehilir.
sampai tercabut habis kaki tangan.
lama dah yg tu.
dah yg tu rosak, baru aku beli yg baru, yg gambar atas tu.
yg tu bukan baby, tapi mcm barbie tu.
pun dia layan mcm baby jugak.
tengok cara pegang la kan?
pastu apaknya belikan baby boy yg skang ni..
kesayangan dia la skang ni yg tu..

paling tak tahan, skang ni pandai sangat dahhhhh..






















Mama : Amni buat apa?
Amni : Amni suap baby boy makan.
Mama : Baby makan apa?
Amni : Baby makan biskut ngan ayaq milo. Amni tiup sat, ayaq milo panassssss..

kemainnnnnnnnnnnnnnnnn..


Mama : ni baby boy ka baby girl?
Amni : ni baby boy la mamaaa..
Mama : pasaipa baby boy?
Amni : ni baby boy la, sebab dia ada kote...

**pitammmmmmmmmmmmmmmmm ...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...