Search This Blog

Loading...

Friday, June 06, 2014

Bekas bawang Avon

 
rasanya ramai yg tau pasal bekas bawang keluaran Avon ni.
design dia tak lari bnyk dgn keluaran tupperware.
malah, lebih ohsem dari tupperware sebab kaler pink uolls!
ramai org suka.
dan yg paling penting,  mampu milik.
murah oi. bnyk beza ok dr tupperware.
dan Avon keluarkan dlm 2 saiz.
lagilaaaa org suka.
hahahaha..

1st time keluar, mcm pisang panas.
kejap je habis stok kat outlet Avon.
baru2 ni, last month, eh keluar pulak.
pun setel.
aku kebetulan pegi 1 outlet kat Kangar ni.
tujuannya nak beli bra je.
nampak bekas comey ni, laju2 tanya ada banyak ke?
nak beli jugak walau kat umah dah ada 2 bekas bawang tupperware.
biasalah, mak2 kannnnnnnnnnnnnnnn?
nak simpan apa lagi pun taktau lah.
sebab comey, pink kaler lagi, harus ku miliki mu jua.

pastu, aku share kat group Kami suka susun atur kat FB.
ramai dah yg join kan?
mostly yg suka susun atur kat umah. best!
leh sharing2 idea and konsep umah memasing.
bila share kat situ, ramilah yg nak nak nakkkk.
menderu notification masuk kat henpon kak yah.
terasa glemer seketika haku. kihkihkih.
yg suh pm, yg beriya nak, ramailah.
ok, boleh2.. takda hal.
niat aku share tu pun klau ada yg berminat, aku blh tlg belikan.
seronok2 je pun, bukannya aku meniaga ke apa pun.
sebab aku tau susah nak dapat benda alah tu dannnn, seronok jumpa kawan2 kat alam maya and tolong sesama kita kan?
ecewah ayat tak agak2 kak yah.
tapi ini serius ehh.
yelah, aku bukan kenal pun korang kan, cuma duk berbalas komen kat pesbuk je.
tapi dah niat nak tolong, so teruskanlah.
himpun2, banyak gak yg nak.
soooooooooooooooo, aku g beli dulu sebab taktau nak caj berapa utk kos pos nnt.
tawakal. sebab laki aku mcm tak berapa yakin dgn aku.


tekejut budak kedai tu sebab aku beli banyak.

sampai kena g ambik kat kedai lain pulak.
siap buh dlm kotak lagi.
12 set=24 biji saiz kecik. banyak oih.


banyak oih.
gigihla aku membalut semua tu sebab nak pos kan?
mek tu pun sebok laaaaa nak menolong.
tolong la sangat!!

1 set ada 2 bekas bawang. yg kecik RM29.90. yg besar pun sama 2 unit gak, RM49.90.
murah kan? kualiti pun bagus.
yg pesan semua nak saiz kecik.
dah siap beli, aku pon wasap, mesej balik kepada sesapa yg kirim tu. kos pos aku caj rm8.
anggaran je sebab taktau g.
mana yg btul2 nak, terus bank in duit.
ada gak yg lambat sket.
and ada gak yg lambat banyak.
huwaaaaaaaaaaaaaa.
duit aku banyak tuuu buat beli menda alah nii.
sebelum tu aku dah mention, aku tolong beli dlu, then yg memesan klau blh pas aku bgtau bank in segera utk aku poskan barang.
kira aku tlg beli dlu, then korang bayar balik pas tu.
kesian jugak pada yg mengharap nak sangat, beriya duk mesej 2,3 kali.
yg betul2 nak, ada, pas bgtau trus bank in. senang keja kan?
ada gak yg bgtau lambat sket nak bank in. bank jauh, tunggu gaji bagai.
sokay, iolls tunggu je and reserve barang tu sebab korang dah pesan kan?
ada gak yg langsung tak reply mesej pas sudah.
hoihhhh.. gewam i tau!
klau tak jadi ke, tak  nak ke, at least bgtau la kan? jgn diam seribu bahasa.
bukan apa, aku dapat beli 12 set je, sedangkan yg tanya mau dekat 20 org.
yg pm tak dapat pun ada. aku pm semua yg tanya kat group tu. tapi maybe pm banyak2, ada yg tak dapat. entahhh..
ko org ke 3 pesan, so aku beli. ikut turutan.
pastu org yg ke 15 pun nak, siap nak bank in duit dah sedangkan barang takda.
klau ko taknak, aku kasik je kat yg betul2 nak and yg blh bayar.
senang keja aku. ni ko diam je walau 2,3 kali aku mesej.
haishhhh.. aku ni taknak la potong que kang kata aku tak menepati janji pulak.
tapi pas seminggu takda reply, mmg aku kasik je kat sapa yg bank in duit.
aku kesian pada yg bertanya tu je.
yg btoi2 nak. sebab niat aku nak tolong belikan, tolong kawan2.
pastu aku duk runsing duk bila ada yg  tak reply mesej.
laki aku kata aku weng, tolong org tapi tak kenal.
duit dah habis, bekas ada kat umah.
camno??
sabar2..
pastu mana yg tak reply,  gasaklah.
sapa yg tanya, bank in duit, aku pos je.
senang. aku pun takda sen dah niiiii oi.
yg dah dapat, bgtau barang dah sampai, i is happy!!
serius ni tauuuuuuuuuu..
cumanya kos pos rm6 je. so mana yg reply mesej, aku bank in blk rm2 tu.
duit org, bukan duit aku.
ada je yg halalkan, terima kasih banyak2. moga murah rezki korang.
diorg halalkan sebagai tanda trima kasih aku tolong belikan bekas tu.
best kan deal ngan org camni. tak banyak bunyi.
yg tanya beriya, mesej tak benti pun ada. bila bgtau barang sampai, suh bankin duit, eh diam pulak.
derrrrrrrrrrrr...
ada akak sorang tu siap bankin rm45 kat aku.
hairan plak aku sebab bnyk nau lebihnya. dia silap ke aku  yg silap beli.
saja bg lebih katanya, tips sbb tolong belikan bekas tu.
mekasih bnyk2 kak. klau semua mcm ni, thn depan aku leh buka kedai dah.
hahahaha..
aku ni tak pandai nak berniaga. teringin tapiiii, tulah tak pandai.

now, dah habis dah kempen tu kat avon.
bila nk keluar pulak, tak tau lah.
ada 1 set lagi ni pending kat aku sebab dia nak set besar and kecik.
yg set kecik tu org lain punya. reserved lama gila kut, smpai hari ni tak bank in.
mcm2 pulak alasan dia. aku dah mesej, gasak ko lah.
taknak bgtau je taknak, tak yah bagi alasan mcm2, aku bukan bule marah pun.
ko ntah kat mana duduk pun aku tak tau.
takpe lah, pengalaman.
dah tak reply mesej, aku kasik je kat budak ni, dia tetiba je bank in duit semlm.
aku ingat tak jadi dah, sebab dia tanya lama dah.
takpa, rezki dia la kut. aku kasik je kat, senang.
sapa bayar hak dia. hahahaha..



ni kak yah punyer..
ceria dapor iolls ada pink kaler.
aku rembat 1 set saiz kecik.
memula nak yg besar, tapi bli yg kecik dlu lah.
cam tak masuk pulak ngan bekas tupperware tu.
patutnya ambik yg besar kan? sebab yg besar pun masih kecik dari tupperware.
taktau nak isi apa, aku letak cabai kering dlm tu.
lagi 1, xtau g nak letak apa.
tengah pikir.

15 comments:

  1. Salam Kak, practical jugak bekas bawang ini. Bawang kat rumah saya letak dlm bekas gitu je abis kucing saya buat main bola... ; )

    ReplyDelete
  2. Cantik2...siap boleh stack lg..

    ReplyDelete
  3. oo awak eh yang start post pasal bekas bawang ni? saya ada tanya tapi tanya harga je la.memang niat nak beli tapi memikirkan duit dalam saving dah transfer ke lain dan nak mtk tlg husband bank in kan berjanggut... so saya diam je lepas awak post harga... saya tengah patah kaki, memang tak dan la nak gi bank in... lagi pun avon ada dalam taman rumah saya ni....

    pm ramai2 tu saya tak tau tapi tiba2 keluar msg tu kelmarin kot bila ada yang tanya lagi (tapi awak jawab dah habis)... sorry eh,...

    ReplyDelete
  4. @damski fashion : bawang pun kucing buat main ke? hahah.. kena simpan bekas tertutup la pasni

    @cinet : cantik, sebab kaler pink. bekas pun tebal, so tak mudah rosak.

    @syima syaz : saya pm semua yg tanya. tapi tulah, maybe sekali pm tu dlm 10 org, so tak dapat. mari kita salahkan FB. hahaha... memang dah habis dah pon, pisang panas sangat bekas ni. kat Avon pun dah habis kempen ni. maybe sebab murah dan cun. nnt ada, saya bagitau eh..

    ReplyDelete
  5. sebenarnya nak pesan kat group tu ritu.. amik payment dulu at least half..tuk elak kan bende2 ni jadi..hurrmm.. neway.. aty problem nak loading fb..boleh tak nak beli.. saiz kecik 2 ketul tuk mak mertua.. ada lagi..?? carik email addr tak jumpa.. ni nombor aty kalau masih ada lagi 0192085089 maaf susahkan kite nak beli mintak orang sms/wassap pulak..

    ReplyDelete
  6. @aty_fared : tak terpikir nak ambik half payment tu. sebab tak biasa berniaga. hehehe..

    ReplyDelete
  7. salam kak ,,, nanti kalo ader yg kecik bagitau yer ;)

    ReplyDelete
  8. @nayfatimah rasyid : Insyallah.. taktau bila Avon nak keluarkan pulak kempen tu. nnt saya war2kan kat blog pulak yeh..

    ReplyDelete
  9. saya nak beli 4 yang besar ade lagi tak?

    ReplyDelete
  10. Assalam,

    Ade lg x stok bekas bawang?

    ReplyDelete
  11. Tupperware dah saman Avon, bekas bawang dengan water dispenser. Dengar cerita berjuta Avon kena bayar, sebab tu Carolyn Lee di berhentikan.........Carolyn ni dulu org Tupperware sebelum masuk Nutrimertics.

    ReplyDelete
  12. Salam kak..ad lg x bks bwg ni? Sy Nk beli lah..

    ReplyDelete
  13. Salam kak..ad lg x bks bwg ni? Sy Nk beli lah..

    ReplyDelete
  14. Salam kak..ad lg x bks bwg ni? Sy Nk beli lah..

    ReplyDelete
  15. takda dah stok bekas ni. nnt kalau ada saya update

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...