Search This Blog

Loading...

Thursday, August 07, 2014

Karpet raya...

ehem2..
nak citer pasal deko raya.
hek hek hek....
malu benornya, tapi nak tayang gak..
almaklumlah, pestime beli karpet...
muahahaha.....


okes..
ni ruang tamu kak yah...
pakai tikar evamatik kaler2 yg amni punya je.
ada gambar burung, butterfly, fish... lawa tauuuu..
hahahaha..
tak ahh..
ada je karpet, tapi dah lama aku gulung simpan.
cemuihhh..
menjak amni pandai makan sendri, and kami anak beranak sukalah berkelah makan depan tv.
makan atas karpet tu, bila tumpah, ko taulah azab nak membersihkannya..
tak koser la aku hari2 nak cuci, nak lap, nak sapu, nak vakum.
memula, letak je tikar tu atas karpet.
pastu bila ntah amni selsema.
aku pun tak larat nak gulung2 bila nak sapu sampah.
sebab karpet tu kluar debu gak kat bahagian bawah.
i is fedup..
lagipun kaler dia mcm tak kena tema.
karpet tu dari bilik laki aku masa nak kawen dlu.
masa duk umah sewa, kena la theme tu sebab kaler krim and hijau.
cat umah kaler krim, so bolehla.
now, tak berapa nak in sangat.
dah lama sabar, tapi rasa takda kepentingan sangat, biar jelah karpet kaler apa pun.
dah lama2, banyak pulak faktor yg support..
so, aku gulung karpet tu, simpan.
org nak datang, klau rajin aku buka, klau tak gitu jelahhhh..
muahahah..
gasak.
lama dah kut, rasanya dari awal thn ritu lagi.
aku plak tak larat nak tunduk2, gulung karpet tu tiap kali nak mop lantai, sudahnya kita simpan.
hati pun tak sakit klau ada makanan tumpah.
pakat2lah duduk atas tikar amni tu.
tikar tu klau makanan like nasi ke apa tumpah, senang bangat nak cuci.
lap ngan tisu pon sokay..
amni pun dah tau dah, klau nak makan g duk atas tikar.
duk kat lantai, nampak kat mak kalu, mak jadi meroyan.
kang bercapok lantai.
aku pantanggggggggggggggggggggggg lahai lantai nampak barcapok.
jam2 tu gak  nak mop lantai.
laki aku kata gila!
hahahahaha...
OCD teruk.

dah nak raya tu, sesaja jln2 masuk kedai karpet.
nak usha jewwwwwwwwwwwwwwwwwwww..
pastu carik pasal.
duk terkagum2 tgk karpet lawa2+dia kasik harga baek punya.
pestime beli karpet uolls..
tengok2, belek2, ehhhh, terbayar deposit.
balik umah, ketor2 nak citer ngan suami.
bahahahaha..
seb baik suami iolls tu ok je..
asal tak minta duit dia, dia ok je lahh..
hehehe..
duit kutu benornya..
simpan2, ada benda nak buat.
pastu pikir, eh, aku tak beli apa lagi duit kutu ni..
haaa, marilah kita melabur beli benda yg aku nampak..
bila dapat karpet baru, haaa, ni duit kutu mama ni, sebulan seratus bayar okessss.
gitewww...

nak tengok karpet raya kak yah.
auwwwwwwwwwwwwwwwwwww..
gedik..

















meowwwwwww..
lawa ke idok?
krik krik krikkkk...


zoom sket..
masa tgk kat kedai, menggeletis aku..
kejap duduk kejap bangun.
mcmkan lawa sangat..
pas seminggu baru g ambik bawak balik umah, dah hampar kat ruang tamu..
err, mcm tak lawa pulokkk...
errrrrrrrrrrrr..
lawa ke???
tanya laki, dia smua ok.
tak seni langsung laki aku tu.
karpet ni 3d tau.
buleh rasa tenggelam timbul kat lekuk2 daun, bunga tu smua.
pastu gebuuuuu.
tu yg buat aku berkenan tu.
kaler dah match dgn cat umah dah, kelabu.
and tema umah, hitam putih, kelabu.

balik umah, dah bentang, rasa mcm nak tdor atas karpet je mlm tu.
ciwi habis..
karpet baru katakan..
kena lak g ambik lagi seminggu nak raya..
dia punya gedik tu tak tau nak habaq.
laki aku sampai cemuih nak layan..
dia biar je bini dia meroyan sensorang..
anak duk meloncat atas karpet pun kena marah..
hahahaha..
bengong..




blanja lagi 1 gambar.
terus berseri2 ruang tamu kak yah.
umah aku takda jambangan bunga ke karangan bunga ke apa.
nak sedapkan hati, rasa sokay lah karpet bunga2.
agagagagaga..

tapi duk pikir2 jugak masa tu.
kang kuih raya tumpah atas tu, acanerrrrrrrrrrrrrrr?
hahahhaha...

haaa, nampak skali tu curtain baru iolls.
pun pasang seminggu 2 nak raya.
masa cuti nuzul al-quran tu.
tapi kerning tak da lagi tu.
mgg ni kejan mak aku jahit sebab cadangnya hujung bulan ni nak buat makan2 sket sempena besday Amni...
tapi tak taulah jadi ke idok.
tengok kondisi maknya dulu..
curtain tu kaler oren+kelabu.
tu je yg aku jumpa, yg aku berkenan.
and yg murahhhhhhhhhh..
saja ambik yg oren bnyk sket, klau smua kelabu, kang kelabu asap pulak umah.
nnt citer pasal curtain.
takda gambar yg dekat pulak nak tunjuk.
kita citer pasal karpet je yeh..

oh, lupa..
saiz karpet ni tak besar pun..
5x7 kaki je.
harga asal rm655.
dapat diskaun, tinggal rm350..
mahal ke murah?
rasa mcm murah sbb tu gedik nak beli.
sebab gebu, tebal jugak.
and rasa lawa.
tapi kadang2 rasa tak lawa..
ntahhhhhhhhhhhhhhhhhh..
tapi sedap la nak duduk, nak tidor atas tu.
plus, bawah takda debu2 dah.
senang keja.
tapi, berat woh!
belakang karpet tu ada detail pasal karpet tu.
siap ada homepage lagi.
kata tokey kedai tu, 1 design, 1 je.
katanyalah...
aku tak check pun.
tapi mostly karpet2 mcm ni kat kedai tu mmg nampak exclusive la..
ada lagi yg lagi cun.
harga mahal sket la, ikut saiz.
tapi kaler pulak tak masuk.
yg aku suka tu merah hitam, hui lawaaaa.
nak beli dah, cuma takut kontra sangat pulak.
so, ambik la yg ni.
ada 1 tu corak abstrak, lawa jugak.
tapi bnyk hitam, agak tak menarik, takut umah nampak gelap pulak.
dah 2,3 minggu pakai ni, rasa mcm oklahhhhhhhhhh..



sooooo, lawa ke idok karpet iolls?
muahahaha...

8 comments:

  1. cantik lah carpet tuuuu.. cantik sangat.... seseuai ngan tema umah saya..eeahh.. nak jugak.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah.. sama tema umah kita.. hehehe..
      ok, meh tukar karpet ngan wallpaper dinding aty... hahaha

      Delete
  2. Kak Yahhh, selamat hari raya.. hari tu xdpt jalan2 raya pun, kami beraya di hospital bahiyah jahh..

    karpet tu sebijik dgn karpet abg saya nye kat bertam. cuma dia nye kaler coklat je. otw blk kg, singgah umh baru dia. baru dpt merasa pijak karpet 3D tu. skg style tu plak kan. saya pun dh xberahi dah nak beli karpet bulu2 halus tu, sbb Hafni dok cabut mcm cabut rumput kat padang plak, mentang2 la karpet tu kaler hijau mcm padang rumput, hehhhhhh...

    dok usha2 jgk nk beli karpet baru, huuuuu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari rayaaaa..
      karpet ni tak tercabut, tak peeee.. hehehehe.
      tak plan pun nak beli. dah tgk, berkenan, beli je.. ewahhhh..

      Delete
  3. saya.pun.suka.karpet.ini...S.E.R.I.U.S!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu fizah.. seronok golek2 atas tu.. hehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...