Search This Blog

Loading...

Thursday, September 11, 2014

Puting susu Amni

nahhh..
sekali beli 2 set terus = 4 ketoi puting susu.
anak punya pasai.

cik kuntum tu, haishhhh geram aku.
dia sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa la gentel puting susu.
susu buat 6 oz je, tapi dekat sejam tak habis2.
bukannya dia hisap sgt, tapi duk gentel puting tu.
pastu, pecah habis puting tu.
pecah, berlubang besau ok.
kadang2 aku tak perasan, bancuh cucu, pastu masa goncang botol tu, tau2 susu dah bersembor keluar walau ada tudung.
sebab dah pecah besar sgt dah.
besar lubang mancis tu okehh.
pastu merekah2 pulak.
hoihhh, geram aku.
hari tu skali pecah, 2 puting.
botol dia ada 4 skang ni.
so, bertabah guna 2 botol je.
boleh je pun klau ada 2 botol kan?
tapi kadang2 tak sempat basuh bila mlm, so kalut jugak la.
pastu yg lagi 2 tu pun pecah jugakkkkkkkkkkkkk..
cuma tak la nazak sangat keadaannya, so aku biar je dia guna puting pecah tu.
risau gak, sebab takut susu laju kan?
tapi dia relax jeee..
aku beli puting baru, tapi brand OK Baby.
dia buat geli2 pulak nak hisap.
pastu duk cakap susu tak keluar la, susu tak sedap la..
mcm2 alasan takmo isap botol tu.

tak best mcm brand MAM kut, lagipun dah biasa ye dok.
aku duk ugut2 dia, klau gigit lagi pasni, tak payah dah minum susu guna botol.
menangis2 nak botol.
tau takut..
end up, aku beli jugak la puting baru, MAM punya.
mahal ok nak, mahallll.
4 ketoi tu, dlm rm46 jugak.
kopak mak kau klau tiap2 bulan nak beli puting.
dah dapat puting baru, lajuuuuuuuuuuu je isap.
klau dia duk ralit, gentel2 puting, siap laaaaa.
ugut nak ambik cawan, minum susu dlm cawan.
laju2 isap, tau2 habis.
boleh punnnnnnnnnnnnnnn..
saja, biasa dia niii..


mak aku kata, bila dia buat perangai mcm ni, blh ugut2 dia, pastu maybe bule stop isap botol dah.
tapi aku tak sampai hati pulak, sebab dia baru 3 tahun.
klau dah 4 thn tu sokay la nak stop botol kan?
takut nnt stop botol, suh minum susu dlm cawan, dia taknak, stop terus pulak susu.
awal lagi pada aku nak stop susu.
so,  mak bertabahlah...

2 comments:

  1. sama anak maya...
    skrg dah 5 tahun, kalo isap botol mesti digigitnya botol..sakit hati..
    nasib baik bila dah besar ni tak kisah guna puting apa..
    kalo sebelum ni guna puting avent, terkoyak nak beli tiap bulan hehe..

    jom singgah blog maya..
    www.mayanorhawati.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak saya ni beli puting lain, taknak isap susu pulak. sabar jelah nak layan....

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...