Search This Blog

Loading...

Monday, November 17, 2014

Rutin baru..

hai semua..
lamanya tak hupdate belog kan?
boleh je nak update gune phone, tapi malas alahai..
almklumlah, kak yah skang anak dah 2 uolls. hahaha
alasan.
so, rutin aku pun dah berubah.
sementara masih bcuti bersalin ni, rutin harian lain sket la dgn anak 2 org ni.
dah masuk keja kang, rutin jadi lain pulak.
awal2 tu huru hara jugak.
but now dah ok.
sometimes anak2 bagi kerjasama, sometimes caca marba.
mak bule tdor berdiri.. hihi...


kak yah dah lepas pantang dah.
lama dah pun. dah nak masuk 60 hari dah pun baby.
tak ingat hari ni dah brapa hari.
56 kut. entahhh..
dah lepas pantang, dah bule makan mcm2.
eh, tak macam2 sangatlah.
mana yg tak sesuai, yg sejuk, yg berangin tu kena elakkan lagilah.
aku masih bf baby takat la ni.
nnt kita up entry pasal berpantang pulak ek.
sharing2,kut ada yg bakal bersalin nnt.

hah, pas branak hari tu, lepas sebulan berat dah turun 10 kg.
ni dah lepas pantang, mcm dah naik balik je aku rasa. - menangissssss
lapar semedang skang ni.
bila bf baby ginilah.
camna org yg menyusu baby tapi kurus eh?
korang tak lapar ke?
aku ni lapar manjang, asyik nak makan je.
nak mkn bukan2 tak boleh lagi, skali mkn nasi, haaa amek kau, penuh pinggan.
redho jelah..


now, dah balik umah sendri dah.
aku berpantang kat umah mak aku.
senang, ada org tlg tengok and jagakan.
anak sorang dlu ok lagi.
anak 2 ni huru hara sket.
adiknya takda masalah sgt.
nangis lapar je. ko sumbat nenen, diamlah dia.
pastu tdor. bgn nenen, berak, mandi, tu je pun kejenya.
tak banyak ragam sgt.
meragam sket2 tu biasalah, baby baru nak kenal dunia kan?
berjaga mlm, nak duk atas riba, tu biasa.
tapi, kakaknya yg dha besau tu, masya allahhhhhhhhhhhhhhhh..
aku ni duk istigfar je dlm hati.
kang lupa diri, terpukul anak.
haishhh.
nnt2 lah aku crita panjang.
skang ni, adik dah besar sket, dia makin ok sket.
peel bule adik org kata.
tapi peel dia lain macam sket.
silap2 bule meroyan aku.
mak kau ni bukan sabar sangat orgnya...


adik baby yg terkini.
leher mana dikk? hehe
dah bulat dah, pegang lama2 bule tahan lenguh tangan ni..


kakak dan adik.
haishh, dah 2 anak aku.
3 la benornya.. klau yg sulung tu masih ada, gini jugak lah kut mukanya.
muka adik ni, tak jauh mcm kakaknya masa kecik2 dlu.
acuan sama ye dokk?

kakak meni tu skang ni, nak tdo nak sama2 dgn adik.
tghr la slalunya ni.
nak jaga adik, nak tdor dgn adik.
so far, alhamdulillah, dia nampak sayang sgt dgn adik.
takda nak buat tak elok kat adik.
cumanya kadang2 apa yg dia buat tu bule buat jantung ko terkeluar.
muahaha...


kakak yg tak bule pegi jauh dari adik.
asyik  nak peluk adik, nak sayang adik.
kena tengok2 jugak la.
kut dia leka, terbuat adik.
takat la ni, ok lagi la...

ok, anak dah bgn..
nnt sambung ehh..


2 comments:

  1. Lapaq tu besa la kak yah.
    Tp stkt ni, bdn xnaik lg la...

    Baguih la kakak syg adik.
    Xsabaq nk tau ragam kakak bila ada adik ni.. :)

    Cpt2 update tu, hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ragam dia, nauzubillah... mak duk istigfar je dlm hati. hahaha

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...