Search This Blog

Loading...

Wednesday, January 21, 2015

Anak teruna

dlu2 masa ada Amni sorang, asyik la update perkembangan dia.
hari2 buat entry pasal cik kuntum tu.
jgn kata org baca naik muak, aku yg nak buat entry pun muak..
hahahha..
tapi dah kata anak sorang kannn?
nak jugak crita kat smuaorg mcmkan ko sorang ada anak.
hahahaha lagi..

jadinya skang ni, mari kita up pasal anak teruna pulak.
baby baru kennnn?

sory Aniq eh..
mama kalut la skang ni.
tak sempat nak buat entry pasal awak.
awak bnyk sgt akai, nak berkepit dgn mama je..
mihmihmih..



esok lusa dah cukup 4 bulan.
check up 4 bulan dah pegi.
panjang, 59cm. 
berat naik sket je. 5.8kg.

kan demam campak awal thn hr tu?
tak berapa sedap badan, mcm kurang sket menyusu.
sket jelah pun.
klau biasa, sejam skali okeh.
klau minum fm, 3-4oz sekali minum skang ni.
klau susu mama, 30z je.
klau df, hoihh.. dekat sejam mengempeng.
kecut tetek.
lambat susu kalu, meraung mcm kena cubit.
haishh.. sakit hati mak nak.
dapat je nenen, senyap troih.
peel skang ni, klau dah meraung tu, toksah la p duk sumbat nenen.
kem salam.
nak botol.
nak laju je, nenen slow.
biasaaaaaaaaaaaaaaaaaa dia nih.
kadang2 sehari langsung takmo nenen.
tension aku.
tetek dah bengkak, dia tak nak.
kadang2 sempat pam, ok la.
klau tak sempat, menjawab la sakit.
waktu dia ok, dia nak nenen.
datang angin dia, tak nak.
hairan mama.
kakak awak dlu adore tau nenen ni.
asal mlm je nak mengempeng.
awak jantan, tak nak nenen pulak.
rugi dik..
papa duk jeling tu.
hahahah.



dah pandai sembang.
merepek meraban bahasa jerman.
ramah kemain mulut.
klau org tak layan, meraung..
hahahah..
air liur pun kadang2 bersembur2.
sibok nak bercakap, berjejes air liur.
kaki tgn smua aktif kemain.
tapi gaya nak meniarap takda lagi.
berat bontot.
takpe, kakak dlu dekat 7 bulan baru meniarap.
bercakap dlu, sama mcm awak la jugak.



tidor masih berbedung.
klau tak bedung, tergawang2 tangan tu terkejut.
lasak bule tahan.
kadang dia duk mengeliat masa tdor.
tau2 dah jatuh bantal.
bantal kemana, tuan kemana, kain bedong kemana.
aku guna kain napkin Anakku tu je.
ada je beli kain bedung yg besar tu, tapi malas nak guna.
sebab dia melasak, pastu kain bedung sampai ke muka.
klau kain napkin ni takpe, nipis je kan?
takla risau klau tertutup muka in case mama tak perasan.
tu tgk la, kain dah naik atas sebab dia duk  mengeliat and turun ke bawah.
so, kain naik atas.
aku bedung and kemaskan kat tgn je sebab dia kadang2 terkejut.
kadang2 taknak bedung.
klau tgh2 mlm tu sokay la sunyi.
klau siang, aku bungkus je.
suka tak suka redho jelah awak.
dah nyenyak tdor, ok la.



kadang2 jadi gini.
kahkahkahkah..
nak terbang kemana dik?
sabar jelah..
kejap je mcm ni, pastu kita bungkusss.

ada baby ni seronok.
skang ni la best, gomol2, peluk2.
bau masyam baby tu, best!
skang dah pandai sembang, memang syok layan.
seronok tgk kerenah diorg.
cumanya, nak buat apa kadang2 terbatas sket la.
nak buat keja umah, berlari2 dgn dia.
kejap tdor, kejap jaga, kejap nak main.
nak pulak skang ni, mama takleh hilang dr mata dia.
adoi, jenuh dik jenuhhhh..
takpe, mama ok je.
hahahah..
berlari2 dlm umah apa ada hal kan?



tambah2 bila awak buat muka gini..
ish ish..
tak sampai hati mama nak tinggal.
papa kata ok je klau mama tak masak sebab jaga anak2.
hehehehe..


2 comments:

  1. Tu muka nk nangis ke muka kesian tu?
    Oh ank2 kak yah, cpt boleh sembang ye..
    Mak ayh ramah betoi la ni, turun kt ank2, hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekeke.. agaknya la kut. mak pak ramah, anak2 pun ramah..
      hahahaha

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...