Search This Blog

Loading...

Thursday, February 12, 2015

Qaseh Gold Junior utk Amni

since Amni dah skolah, aku rasa aku perlu cari supplement utk dia.
kesian tgk dia mcm letih je mlm2.
nampak letih sket.
walau tak letih otak, tapi letih badan.
budak2, bukannya belajar sgt pun kan?
bnyk main je pun kat skolah.
bila mlm, nampak la dia mcm lesu sket.
tdor awal je.

kena pulak sejak g skolah ni asyik la batuk and selsema.
standard la kan?
huhu..

terpikir nak cari supplement yg bagaimana.
daripada aku kasik segala vitamin tu,baik lah bagi dia pemakanan sunnah kan?
so, mak pun mula menggoogle.
jatuh cinta dengan yg ini.


tahun lepas dah tgk, cadang nak kasi dah.
tapi tgk dia aktif je pun, tak jadi beli.
kang terlebih aktif,  jenuh nak layan.

bagus produk ni.
bahan2 smua dari pemakanan sunnah.
ada madu, kurma, delima, kismis, badam.
smau amni suka, nak2 madu tu.
skang pun kadang2 aku duk bagi dia madu.


cara pengambilan qaseh gold junior.
pagi2 1 sudu, nak tidor 1 sudu utk kanak2 umor 4-6 thn.
kena guna sudu plastik yeh.
takmo sudu besi.
Amni suka giler!
kadang tghr pun nak  makan.
aku saja tak kasi, kang asyik berak pulak.
hahahaha..


khasiatnya.
memang tambah tenaga.
bergedik je cik kuntum tu.
letih aku tgk.
tah mana dtg tenaga la budak2 ni kan?
lagi 1 yg aku suka ialah tambah selera makan.
dia mmg jenis lalu makan.
now, dabel makan.
kadang2 letih nak bagi makan.
hahahahah.
pening nak layan sebab kejap2 nak biskut, kejap2 nak nasi, kejap2 nak milo.
bnyk dia makan sekarang.
awal thn tu nmpk mcm kurus sket.
now perut dah bulat dah.
Alhamdulillah...


Qaseh gold junior.
sedap.
mak bapak pun kadang tumpang sekaki.
bapaknya lah yg selalu, aku jarang2 je.
manis kurma dgn madu tu aku tak berapa nak boleh masuk.

Amni bertambah cergas bila makan ni.
utk batuk selsema tu, taklah hilang terus, cumanya kurang sket.
utk tenaga and selera mkn mmg terbaik ah..
dah habis nnt nak beli lagi.
bagus ajar anak amalkan pemakanan sunnah ni kan?

2 comments:

  1. Ohh bagus jg ye..
    Nanti boleh la masuk list.
    Selalu dok tgok org iklan, Tp Blum cuba lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha, boleh try. bagus sebab smua pemakanan sunnah

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...