Search This Blog

Loading...

Thursday, April 09, 2015

Wishlist : Airfryer

menitik ailio duk usha airfryer..
skang ni smua pakat nak bli benda alah ni kan?
as a mother and wife yg slalu masak, haruslah masuk dlm wishlist aku.
ayat tak menahan kak yah..
lama dah duk tgk..
masa tengok tu menitis nitis ailio sebab teringin lahaiiiiiiiii.
tengok ke harga, telan ailio..
bhahaha..

memula dlu. waktu duk hot dgn airfryer, brand philip la.
tapi harga mencekik oi.
rm1k++.
but now dah bnyk brand and lagi murah.
aku asyik servey, belinya tak lagi.
hahaha.
skang ni rasa mcm kena diet sket sebab badan dah mcm apam terlebih yis.
so, rasa mcm nak lah sgt benda alah ni.
sebabnya, dengan airfryer ni, kita boleh menggoreng tanpa minyak!
tidakkah yay disitu..
dah rasanya masih sama walau takda minyak.
malah lebih sihat..
kita ni suka sgt dengan makanan yg bergoreng kan?
laki aku hari2 nak ayam goreng.
taulah dia skang kurus, tapi kandungan kolestrol dlm badan kita tak tau.
pastu pulak selalu duk  beli nugget la fries la segala bagai tu.
of cos la kena goreng kan?
boleh je nak kurangkan penggunaan minyak, kita tukar ke minyak yg colestroll free.
minyak bunga matahari tu, tapi mahai oih.
mcm tak sampai hati plak nak guna minyak tu buat goreng ikan.
hahahha.
kalau utk menumis sayur tu sokay la..
tapi, kalau beli airfryer, sekali je kita melabur.
utk lebih sihat katanya..


aishhh..
come to mummy please..


ada la duit sket skang ni.
so, semangat nak membeli tu berkobar2 la.
skang ni dah ada yg murah2 dah.
below rm500 dah boleh dapat.
cumanya size tu kecik sket la.
sokay la, klau nak buat kenduri takkan nak pakai airfryer kut?
kang bil eletrik pulak melambong2 naik.
hehehe..
utk kegunaan harian, nak goreng ayam, nugget, fries tu, sokay la dgn saiz 2L..
korang boleh google je, mcm2 keluar.
yg dah pakai pun pakat2 share kat blog.



yg ni mampu milik.
harag dlm rm300++ kat lazada.
brand khind.
ada mcm2 brand, yg rm200++ pun ada.
tapi tak brani beli klau brand bukan2.
warranty la nnt ntah apa2.
brand khind tu sokay la kan?

so, nak beli ke tak?
nak beli ke tak?

baru2 ni pak mentua sambar airfryer brand philip.
kemain lagi wan, beli kat go shop.
ada tv boleh beliiiiiiiiiiii..
hahahha.
asyik duk lepak depan tv, tergoda dah dia.
lagipun sesuai la dgn dia sebab dia high colestrol.
harap2, bila cara pemakanan wan lebih sihat, wan boleh reduce kolestrol tu.
risau gak, sebab dah nak berkait dengan jantung pulak.
biasa la, org tua, mcm2 penyakit datang.

later, kalau kak yah, kak yah share ehhhhhhhhhhh...
korang yg dah beli, dah guna, share sikit..
aummmm..



*Pic from Google.

8 comments:

  1. Huh, igt kak yah dah beli tadi..
    oo, kt go shop pn ada air fryer ye..
    hr2 adik ipar beli set periuk dr go shop.

    penting jg ada air fryer, tp bila byk pilihan, susah plak nak pilih ye..
    nabilah pun dok tggu duit dr langit jgk, hahahaha........

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat go shop brand philip. rm899 kut. mahei..
      brand khind kat lazada rm389 camtu. murah sket..

      Delete
  2. macam besh jer.. tak pernah lah pulak pikir nak beli..tapi biler baca ni.. teringin gak..macam senang eh.. :)

    ReplyDelete
  3. Wahhh! Mahal jugak erkk..huhu.. tapi senang..

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. entah la... better beli yg ada brand, senang kalau rosak. klau yg brand biasa2 kang rosak, susah nak claim warranty

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...