Search This Blog

Loading...

Tuesday, September 22, 2015

Cik Kuntum turn 4

29 Ogos lepas Amni dah cukup 4 tahun.
masa tu kat Kuala Selangor, hari akad nikah paklang.
plan nak celeb la kat sana, tapi masing2 mcm bizis, then adik dia pun tak berapa sihat, so hold dulu.
maknjang, makcik dia la duk nyanyi happy birthday to u pagi tu.
tersengih2 je dia.

hari kenduri paklang tu, ada bnyk kek.
kek hantaran dari sebelah perempuan.
so, ambik kek tu jelah dulu.
cupcake ada, kek besar pun ada.
tak habis makan.
Amni ni pencinta kek.
suka sangat mkn kek..



kakak yg happy dapat kek.
ingat kek besday dia padahal kek hantaran paklang.
pun boleh kakak oi, janji kek.
awak sorang je yg beriya makan, org lain tak pun.
bgtau kek besday dia, punya la syok.
2 biji dia makan kut.

dah besar, dah pandai sgt kakak skang ni.
syukur, terima kasih, Tuhan bagi Amni sebagai anak kami.
mudah dijaga.
sihat je setakat ni takda penyakit apa, Alhamdulillah..
demam pun tak pernah serius.
masa kena demam campak hari tu pun ok, takda merengek teruk ke apa.

kena gaya, mudah je cik kuntum ni.
dia ni kena mulut manis, duk puji2 haaa, elok la moodnya.
kalau marah2, lagiiiiiii dia buat perangai.
tak bule berkasar sgt, kang sentap pastu merajuk.
dah merajuk 1 hal, membebel mengungkit pulak lepas tu.
ayat tak menahan, mama tu selalu marah Amni.
amboiiii..
kalau sentap kang pegi menangis kat depan sorang2.
sedu2 je nangis muka sembam ke sofa.
tu kalau sentap apa2 or merajuk la.
kalau kena marah, meraung tak ingat.
stress mak.

dia ni kalau bule bercakap, ko pening kepala nak layan.
merepek apa tak tau la.
nak2 sejak pegi sekolah ni.
lagi sakan imaginasi dia. hahahah.
balik sekolah tu, dlm kreta tu mcm2 crita keluar.
kawan tu la kawan ni la, cikgu la, mcm2.
kadang tu ada betoi ada auta,ikut sedap mulut dia je.
aku layan jelah, kalau tak layan kang dia jerit lagi kuat suruh dengar apa dia cerita.
crita pasal skolah, pasal kawan2 tetiba termasuk watak rasaksa..
dan kenapa??

sekarang tengah suka citer ultraman, citer robot2.
dah kenapa kakak oi awak tu perempuan.
hari tu duk layan princess, bajet pwinces la.
layan princes sofea la barbie la bagai.
now tak dah..
berubah angin kut.
kalau hari cuti mmg semua tgk channel 611 jelah.
upin ipin, kg boy, thomas, robocar poli tu mmg citer dia la.
tetiba keluar ultraman gaia, haaaaa, menjerit seronok.
papa pun layan g download bnyk2 save kat phone utk anak dara dia.
aku nak kansel dah channel kartun kat astro sebab skang ni dia tak layan dah princess sofea, mickey mouse smua tu.
tgk jelah 611 tu..

Amni ni kakak yg baik.
sayang sgt kat adik.
takleh kalau adik takda lama2 confirm suruh g ambik adik.
adik duk melasak, buli dia, ambik mainan semua dia tak buat adik.
pesan berkali2 jgn buat adik, and dia tak pernah lg buat adik.
kadang aku saja biar bila adik kacau dia main, dia pun menangis2 geram.
tapi mmg dia tak buat.
kalau dia terjerit kat adik ke apa, aku cakap nak hantar adik pegi tempat lain sebab kakak taknak kawan, laju2 cakap jangan and sambung nangis sebab sayang adik.
pastu dia main2 dgn adik kejap, baru dia g main mainan dia pulak.
kalau aku drive g memana 3 branak, mmg harap ke dia nak tgk adik kat belakang.
so far bule harap, tapi takleh lama sebab malas. hahaha

dgn dia ko jgn janji apa2 sebab dia ingat.
kalau tak dapat dia ungkit dia tuntut sampai sudah.
so, nak janji apa2 kena hati2 ehhh..
setakat hari ni bule digula2 kan lagi.
kalau dengan mama la, kalau dengan papa susah sket.
sebab papa tak pandai kelentong anak.
ikutttttttttttttttt je apa anak tu nak
kadang2 geram jugak sebab kang dia melampau.
dia pun pandai nak minta apa2 minta kat papa sebab kat mama payah.
bagussss.
padan muka papa ko.
dia close dgn papa walau masa diorg berdua tak bnyk.
yelah papa keja kan on weekdays.
ada masa nak mama, ada masa nak papa.
tapi more to papa.
nak tdor bergentel ngan mama, tgh mlm kang menyelit kat papa pulak.
mandi hari2 dgn papa.
saja biar pak dia buat keja sama, asyik mama saja jenuh la kan?

so far, Amni budak yg mudah dijaga kalau kena gayanya.
doa mama awak sentiasa sihat2 hendaknya..
jadi anak yg baik, dengar cakap semua org dan dimurahkan rezki serta dipermudahkan segala urusan.
pada mama Amni anak yg baik, kakak yg baik.
nnt awak yg akan jaga adik, jaga mama jaga papa.
kami semua saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayang kakak!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...