Search This Blog

Loading...

Friday, September 11, 2015

#Paklangkawen : majlis bersanding

Majlis bersanding, hari sabtu 30 Ogos 2015.
utk majlis ni, paksu tak leh join sebab ada kerja.
kazen aku, ayu dgn ani pun tak leh join sebab ayu kena standby.
dia polis, kena standby sebab Bersih4 tu.
kazen lain, Azilah anak beranak datang hari tu.
pastu abg aku sefamily and kami yg datang je.
tak ramai..

pkul 12 dah gerak dari homestay.
5 minit dah sampai rumah kenduri.



selfie dengan pengantin.



handbag mama.
tapi now dah upgrade, bukan handbag dah.
dah jadi 6 pax sebab nak melekatttttt ja.
adik kembong la, mana bule berenggang ngan mama.
takpa dik, mama redhoo



kakak yg syok lebih sebab maklong make up kan dia.
pakai eye shadow, pakai blusher, pakai lipstik bagai.
suka la ternganga mulut duk jaga kut lipstik habis.
sabaq jalah.
eh, nampak papa.
kami yg sedondon biru hari tu.
pakat pakai baju raya puasa lepas.
tapi takda gambar ramai2 pulak.
adehhhh..



the bride and the groom.
paklang, takkan dah nak tidor kuttttttttttttttttt..
hahahaha.

ada merenjis bagai, so tok umi tak join..
tak minat katanya.
hehehe.
pastu terus makan beradap.
aku mkn last skali sebab duk kelek Aniq.
takmo ngan org.
so, gilir2 ngan papa la.
Alhamdulillah, hari tu dia dah ok, tak demam dah.
demam nak membule tok umi kata.
skang ni kemain berdiri lepas tangan.
nak jalan kut.



selfie dengan tok abah.
superman aku ni.
moga tok abah dipanjang umur, sihat2 hendaknya..
Aniq kalau dengan tok abah, kemain dia.
tok abah pulak rajin melayan, main mcm2.



tok abah and cucus.
alya tersentil celah tu, anak kazen aku.
tu sireh junjung tok abah buat.
jenis lama punya ni, 4 tingkat sireh tu.
skang ni mana ada org buat mcm tu dah.
setingkat je, pastu bunga lagi bnyk dr sireh.
yg ni haaaa ambik kau.
bule tidor atas sireh tu.



ni je gambar dengan pengantin.
bz kenduri semua tak bnyk sgt gambar hari tu.
kemain silau muka aku, memancar2.
peluh sebenarnya tu tambah flash kamera lagi.
panas berkuap wohhh.

setel kat situ, pkul 2 dah gerak balik homestay.
kemas2 nak gerak balik dah.
gerak awal nak jln2 katanya.

so, tinggal la adik aku kat situ.
selamat dah jadi suami org.
smoga dekwan@paklang bahagia sampai syurga.
rumahtangga ni kena ada give and take, kena ada persefahaman.
kena pandai kemudi, baru rumahtangga aman bahagai.
kena ingat, walau dah kawen, mak bapak jgn lupa sbb awak anak lelaki.
mak bapak tu keutamaan, isteri tu tanggungjawab.
ecewah kak hang ni..
beriya nasihat.
yelah, ilmu rumahtangga ni luas.
dah kawen 20 tahun tak semestinya bnyk ilmu, baru kawen setahun dua tu kurang ilmu.
kena belajar dan terus belajar.
gitewww.


okes, setel di Tanjung karang, kuala selangor.
soon, majlis kat rumah mak bapak aku pulak.
bizis je semua kat sini.
nnt kita citer2 yehhh.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...