Search This Blog

Loading...

Thursday, December 03, 2015

3 December

as salam..

sebulan takda entry.. phewwwww..
december is my month.. yay!

last month bizis sket.
persiapan utk perasmian cawangan baru.
now dah setel, lega alhamdulillah..
melangkah setapak lagi dengan pembukaan hub digital.
perancangan 2 tahun dah, now dah setel.
pas ni fokus kepada servis pulak.

tu bab keja.
blk keja dah letih badan, sebok ngan anak2 ngan family mmg tak sempat ah nak update.
ngan kalut buat assignmentnya..
mcm biasa, dah hujung2 baru nak kalut.
konon sem ni ambik 1 paper, nak fokus lah hajatnya.
nan  hadooo..
esok due, mlm ni baru aku submit.
sama juga mcm sem2 lepas.
hahahah..

dlm sebulan ni mcm2 hal berlaku jugak.
soon kita share apa yg patut.
mostly entry nnt kisah throwback lah. paham2 jelah ye..

latest, salam takziah dan al-fatihah utk allahyarham yus jambu dan seniwati mariani.
kehilangan besar dlm industri seni negara.
baca kisah pak yus, memang sebak dada.
terharu dan bangga dengan beliau.
bukan sebab dia org perlis ye.. eh, mmg ye pun.
orang perlis bangga woh dengan dia.
walau dah tiada di dunia ni, semua org masih bercakap pasal kebaikan dia.
sampai hari ni masih ada yg share di fb, insta pasal kebaikan dia.
seorang yg penyayang, dermawan, baik hati semasa hidupnya.
masa pengkebumian, masa sembahyang jenazah, ramai sgt org.
kawan2 aku pun ada yg pergi and pakat2 share gambar.
Allah... moga syurga untuknya di sana.
semasa ada, beliau menghiburkan hati semua org, buat org gembira, bila dia pergi, semua meratapi.
juga utk seniwati mariani. rasanya lakonan dia smua org dah tgk, dan berkali2 tengok.
lakonan bersama tan sri p.ramlee kan?
moga mereka tenang di sana.

okeh..
soon, kak yah cuba buat entry semula.
sebulan blog rehat.
kesian dia terabai.
blogwalking pun kadang2 je sempat.
mcm2 nak share, tapi tak sempat.
pasni kita sharing2 yaaaaaa..
orait, itu dulu utk warm up.
esok kak yah cuti, jaga anak2.
pengasuh takda.
bule golek2 ngan budak 2 org tu.

ok, have a nice day people.
baiiiiiiiiiii..

2 comments:

  1. kalau keje banyak, memang saya pun terabai blog.. hehe..
    selamat kembali menulis

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul kan? rindu gak kat blog tapi apakan daya, tak sempat. hehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...