Search This Blog

Loading...

Thursday, January 14, 2016

Gambar konvo Amni

gambar konvo tahun lepas.
tahun lepas, Amni 4 tahun so takda konvo.
cikgu just ambil gambar saja.
pakai jubah konvo and ambil di sekolah saja.
sebelum tu cikgu dah tanya, sapa yg nak sapa yg  tak nak.
bayaran kalau tak silap rm30.
kut.
sebab cikgu ambil awal lagi, bulan 7 kut kalau tak silap.
dah lama sangat, mak lupa.
faktor usia.

dah hujung2 sebelum habis sekolah tahun lepas, cikgu kasik la gambar.
s2-3 hari sebelum aktiviti bergambar tu pun cikgu bgtau.
pesan siap2 supaya anak2 pakai baju seragam Pasti.
bukan pakai baju sukan.
tu pun ada jugak yg lupa.
adehhhhh la..



oloh oloh...
anak sapa ni senyum simpoi ja niiii...
hihi..

takda sofy copy, cikgu kasik gambar dah siap frame.
dah include skali bayaran awal tu.
nama silap eja. uhuk uhuk..
nama dia Amni Maisarra, bukan Maisarah.
bnyk barang dia cikgu tulis maisarah..
mujur la bukan gambar konvo betul2 so ok laaaaa.
gambar konvo last masa 6 tahun nnt kena beringat la.
rugi la kan klau silap eja nam tu..

lepas sesi fotografi tu, balik rumah beriya dia cerita.
cikgu suruh pegang bunga la, pakai baju besar la, topi la, kena senyum blablabla..
hahaha.
layankan jelah..




gambar dengan rakan sekelas dan bersama cikgu diorg.
cikgu kesayangan ni.
hujung2 tahun cikgu ni kena pinjam jap ke tadika depan, which is tadika dia sekarang.
dah takmo g sekolah pulak sebab takda cikgu nurul.
now bila dia dah ke tadika depan, cikgu tu dah balik ke tadika lama.
so, buat alasan takmo g sekolah sebab takda cikgu nurul.
aku syak cikgu ni rajin layan dia kut.
sebab masa pegi ambik report card dia cikgu ni yg handle and crita pasal dia.
cikgu ni pun soft spoken ja aku tgk.
kecik molek ja orgnya.

mana la budak2 tak suka kan?
trima kasih la cikgu sebab ajar and jaga anak saya yg banyak cakap tu..
hehe..




siap ada gambar pasport cikgu bagi hr tu.
lawak pulak bila tgk dia pakai anak tudung kaler biru tu.
ntah sapa punya tu.
gamaknya rambut duk terkeluar kut, cikgu pakaikan anak tudung.
aku tak pernah pakaikan pun, kang lama sket dah senget benget dah.
kalau pakai tudung saja, senang je dia nak tarik tudung tu.

pasni leh himpun gambar konvo anak.
lagi 2 tahun kat sini sebelum masuk darjah 1.
tiap2 tahun konvo. hehe..
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...