Search This Blog

Loading...

Tuesday, May 17, 2016

Cuti panjang

hari ni Perlis cuti yeh..
public holiday sempena hari keputeraan Raja Perlis.
iolls pun cuti.
cuti panjangggggggggggg..
mihmihmih...

ni entry auto publish.
mlm ni iolls sefamily nak g jenjalan.
bawak budak2 naik ketebang.
hehehe..
ala, pegi kl je punnnnnnnnnnn..
hahahaha...

beli tiket nun tahun lepas masa promo air asia sebab murahhhhh..
rasa mcm lamanya nak tunggu masa beli tiket, but now, ehhhh dah nak pegi dah.
masa nak beli tu usha2 jugak nak pegi mana but dlm malaysia jelah.
nak pegi jejauh, mcm malas lagi sebab Aniq kecik lagi.
then sesaja nak bg Amni naik ketebang sebab dia selalu sebut.
so,mama da sikit duit lebih, mama berkorban demi awak nak.
kita pegi kolumpo cukuplah ye kakak.
pasni adik dah besar sket, and if mama ada duit lebih lagi, rezki anak2 ada, kita pegi jauh sket yeh..
mama papa kena gigih menabung lagi pasni.
nak g holiday ni, 2 tabung pecah.
tabung jalan2 yg dah berbulan duk saving.
hasilnya tak la banyak but boley la, lepas buat makan2 masa holiday.
penginapan dah jimat sebab nnt stay rumah abang aku je.

pegi selasa mlm, balik sabtu pagi.
timing tak cun kak ija kata sebab weekdays.
saja, sebab laki cek tu tak suka jalan2 kalau crowded sangat.
aku pun sama gak.. hahaha..
lagipun laki aku tu cuti tak sama dgn orang.
so, belen sebab dedua kena apply cuti 3 hari.

plan nak pegi jalan2 ni mcm2 jugaklah.
nak pegi sana nak pegi sini tapi hujung2 nak pegi tu mcm2 pulak jadi.
tetiba aircond kreta rosak,melayang ratus ratussssssssssssss.
adeh2....
pastu buat grill tingkap, pun ratus ratusss lagi.
so, bajet sedikit lari.
maka kita berjalan ala kadar jelah ye anak2..



apa2 pun smua utk budak 2 org ni.
kakak dah besar so dah paham, tergedik2 la syok.
hari2 tanya bila nak p kl sebab nak naik ketebang, nak jumpa abg ngah.
adik relax jelah sebab tak paham apa2 lagi.
but dia la paling havoc..
harap2 nnt dia behave atas flight.
risau oi kami laki bini pikir budak kembong sorang tu sebab dia punya cergas tu, uii urut dada.

minggu depan pulak yeh kita update blog.
tu pun Insyallah.. muahahaha
minggu ni kak yah cutiiiiiiiii..
bubbaiiiii..



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...