Search This Blog

Loading...

Tuesday, August 09, 2016

Bersukan pulak

Assalamualaikum..
Janji nak update tinggal janji je yek? Hahaha..
Seminggu dua lepas huru hara kejap. Keja bnyk,then ada yg kena setel dulu. Pastu bizi ngan training pulak.
Iolls ada sukan okeh... kak yah hampa atlet tauuu. Bhahaha..
2-3 minggu tu training seminggu sekali ja, so ok lagi.
Sempat la setelkan keja apa yg patut. Minggu last sebelum kejohanan,training tiap2 petang. So agak kelam kabut.
Now, aku kat perkampungan sukan..
Kejohanan sukan staf antara universiti malaysia ataupun sukum..
Usim tuan rumah kali ni, so ke Nilai lah kita.
Seminggu oiii...
tinggal budak 2 ketoi tu. Huhu
1st time tinggal lama kut.. utk aniq ni 1st time. Amni dah biasa la tapi dah lama tak tinggal lama mcm ni. Sejak ada aniq, aku tak pernah kena kursus or keja luar lagi.
Hati ni serius tak seronok sbb nak tinggal anak lama2. Hantar diorg umah mak aku la. Then apak dia ulang alik pegi tengok. Kakak tuang skolah la seminggu. Kang huru hara apak korang nak handle dua org tu pagi2. Tok abah pun suruh hantar ke diorg. Tak sunyi la depa cucu2 ada kat rumah.
Aku gerak ke Nilai hari jumaat mlm. Naik bas ramai2 ngan team yg lain. Sebelum tu budak2 ok ja.
Pegi hantar and tunggu mama naik bas. Seronok tgk bas bnyk,masing2 happy ja berlari. Elok mama naik bas,kakak dah mula drama. Adehhh..
Menangis2 nak mama,siap peluk2.
Mama pun dah goyang tapi ku tahannn jebat. Huhu..
Adik relax ja sebab tak paham sgt menda. dah balik rumah pun papa kata kakak still nangis cari mama. dah nak tdor baru ok. Pastu adik pula,mcm biasa ar dia,jaga tgh mlm nak susu cari mama la. Aduhhhh..
Esok pagi,papa hantar budak2 pegi umah tok abah. Siang smua ok,mlm nangis jugak cari mama. Cuma tak teruk la.
Now dua2 dah ok. Alhamdulillah..
Mak ni susah hati wohhh...
Rasa mcm syok jugak sesekali away mcm ni. Lari dari kebiasaan harian. Seronok gak la sbb xyah pikir keja rumah,keja opis smua.
Tapi sumpahhhhhhh boring sbb tringat kat anak2. And kat apak also.. hihihi..

Esok start game terus sampai sabtu. Sakit otak wohh.
Tapi hati dah tenang sbb budak2 dah ok. Kalau tak sure xleh nak fokus kat game.
Oh, aku tak bgtau lagi eh aku main apa? Hahahah...
Game paling berat otak.
Budak2 lain duk menganjing kami je sebab hari2 duk relax,jalan2, makan2, guling tidor bagai. Org lain smua penat letih g lawan.
Sebab game kami start lambat. So awal2 ni relax jalah.
Kami ni training pakai baju tidor ja. Pastu siap makan sambil training. Dah boring, tidoq..
Tapiiiiiii, sakit otak oii. Seriussss...

Btw, doakan kejayaan kami esok dan hari seterusnya. Ecewahhh..
Walau chance nak menang tu tipisss ja sbb team uni lain kuat kott..
Takpelah, dah lama tak join lagipun, play for fun and experience.. kan?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...