Search This Blog

Loading...

Tuesday, October 18, 2016

Kisap mop lantai

bersawang la blog ni.
malas la hai nak up entry.
bnyk buat keja guna desktop opis, jarang on laptop seminggu 2 ni.
hari minggu konon nak update, tapi semuanya terdampar sepi.
hahahah..
nak update guna phone, haishh tak best.
takpalah... slow2 kita update yeh walau bnyk entry throwback..

hari ni update gambar mana yg ada dulu.
nak share pasal mop lantai.
korang guna mop yg mcm mana eh?



aku guna yg ni.
brand scotch brite.
best sebab kain mop tu best.
hahaha..
siap dpt domestic diva award kauuu..
ni mop yg ke 3 kut kalau tak silap.
dari brand ni la.
mop2 yg jenis lain pun ada aku beli tapi so far yg ni paling menambat hati.
mmg la bnyk lagi mop kat pasaran.
mcm2 jenama mcm2 jenis.
yg lebih canggih pun ada, tak yah nak pulas2 mcm yg jenis biasa ni.
tapi aku suka ja pakai yg mcm ni.
lagipun, sesuai dgn poket. hahaha
murah ja, RM17 camtu ja.



kain jenis fiber ke apa ntah.
tapi bila mop, lantai licin elok.
sesetengah mop kalau yg jenis putih biasa tu, kadang2 lantai jadi kusam ja lepas mop.
sometimes kluar bulu2 benang tu.
tak sukaaa.
kalau beli yg mahal sket, ha ok..
dah try dlu yg ni sekali, terus suka..
pakai ni jelah.
sampai dah kusam, kaler kuning pun nak jadi kelabu, haa moh le beli lain.
hahaha..

ada org share tips mop lantai, nak kasik kilat..
guna air panas+cuka sikit+pencuci lantai.
aku buat, mmg berkilat lantai.
bule suluh muka.
hahaha..
aku siap masak air, panas menggelegak.
pastu campur cuka sket ja,jgn bnyk sgt kang bau kuat.
pastu pencuci lantai yg kita guna tu.
pun jgn bnyk sgt sbb ada pencuci lantai kalau taruk bnyk kang lantai jd licin.
seriau kalau ada budak la..
aku letak sket utk wangi je.
pastu mop mcm biasa.
lain mcm dia punya licin berkilat tu tau..
hehe..
suka kak yah..
kalau guna air panas dr water heater, tak best sebab panas tu sekejap ja.
jerang ja air dlm periuk tu agak2 nak guna utk mop.
puas hati..

korang guna mop lantai cemana?

3 comments:

  1. Alaa, ada camni ka? Xtau pun..
    Nasib bek baca entry ni..
    Kt mrdiy ada kot noh?

    Nabilah dok guna mop besa ja, yg benang putih tu, ketinggalan zaman betul nabilah ni..

    Mop ni beli yg kuning ni je kan? Btg mop biasa, boleh guna dgn mop ni ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat Mr Diy takda rasanya. klau kat pasaraya besar, adalah.. kena guna batang dia. sebab pernah tukar guna batang kayu biasa tak masuk pulak. beli 1 set dulu mula2 pastu dah lama tukar yg bawah je

      Delete
    2. Ohh, patut la cr kt diy xda..
      Ok, tq kak yah.
      Nanti nabilah tgk kt Tesco plak..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...