Search This Blog

Tuesday, April 04, 2017

Tips kecantikan : tomato ais

hari tu tengok kat FB ada yg share pasal bagusnya treatment muka guna tomato ais.
dulu2 aku selalu ja tonyoh muka dengan tomato.
syok wei.
lepas tonyoh2 tu, biar kering.
muka rasa gatal mula2 tu pastu dah kering, rasa tegang.
dah kering, baru bilas and basuh muka tu.
lepas buat tu muka rasa tegang and licin ja.
syok.

tomato ni bnyk kelebihan dia.
nak2 utk kecantikan lah..
antaranya boleh kecutkan jerawat and melicinkan kulit muka.
then blh menegangkan muka kita.
efek tu ada, cumanya kau kena rajin sket lah.

now, bnyk yg share pasal tomato ais pulak.
ko google je, berlambak keluar.
aku pun, ehh jomlah buat skali.
senang je pun..




mula2, blend dulu tomato tu.
aku buat 2 biji tomato saiz sedang.
dah basuh, potong and blend.
tak perlu tambah air dah sebab tomato dah bnyk air.
blend sampai halus ya.



then masukkan dlm bekas kecik2 camni senang nak guna kendian nnt.
aku guna ice cube yg duk isi frozen food anak2 dulu.
senang, nak guna nnt keluarkan je seketul.
simpan tempat beku, dah jadi ais esoknya ha boleh guna.

aku buat ni lama dah, 2-3 minggu.
tapi baru guna 2 ketoi.
hahahahaha...
ko sembang kencang, share tips bagai tapi ko pun malas.
sabaq jalah.
tak dan oiii..
kalau konsisten amal, buat every week, pori2 besar pun blh hilang.
jerawat pun segan silu nak muncul.
once again, nak ngan tak nak je, and kena rajin..
istiqomahhhhhhh..

ais blh buat muka kekal segar, make up tahan lama, then kecikkan pori.
tomato boleh kecutkan jerawat, kecikkan pori and etc..
so, bila bergabung, hasilnya bomm.
kena konsisten yehh.
sejukkkkkkkkkkk muka bila kita gosok2 tomato ice tu.
cumanya leceh sebab kang dia meleleh2, tak mcm ko tonyoh pure tomato.
but, both are good for u.
kesan mungkin lambat tapi yg pasti selamat!

unless, ko bnyk duit nak g treatment.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...