Wednesday, July 11, 2018

Aidilfitri 2018 | 3 Syawal

Assalamualaikum..

sebelum Syawal melabuhkan tirai, moh le kita share bagi habis cerita raya.
sebab gambar ada kan, so kita up kan.

3 Syawal, nak pegi beraya lagi.
hari ni nak ke rumah sedara sebelah pak incik + bos aku.
plan nak pegi awal, tapi tak jadi..
biasalahhhhh. hehe
lagipun geng opis nak ke rumah bos, petang.
so kita sekali harung lah.
lepas Zuhur baru siap2 semua.



ambik gambar dulu.
budak2 ni now mudah nak suruh pose.. mujurlah. hehe
ambik gambar selalu and bnyk2 sementara diorg nak layan mak ni ha..
buat kenangan kan?
esok2 dah besar ha bule tgk balik.
excited pun ada ni sebab nak pegi raya and pakai baju baru. hehe



camera friendly budak2 ni..
baguihhh
muka mak selebar talam kat tgh tu.
lantokkkkk


papa ada hari ni.
yay!
so mengada and excited depa tu lebih sket la.
sabaq jalah mak hang..

hujan all the way ke Jitra.
tak lebat sangat tapi dah lama since tghr.
redah jugak lah sbb dah janji nak pegi kan.
singgah rumah sedara belah papa dulu.
jln jem jugak sbb hari Ahad.
lepas tu gerak ke rumah bos aku.
dr situ patutnya dlm 20 minit dah blh sampai.
tapi almost 40 minit jugak baru sampai sebab jemmmmmmmmmmm!
nak pusing pun tak blh so bertabahlah.
Aniq tetiba nak kencing pulak. mujoq la ada diapers dlm kreta, so sarung jelah.
dia pun pelik sebab kenapa kena kencing dlm pampers.
hahaha

sampai rumah bos, dah tak ramai dah.
ada yg dah beransur balik. dah pkul 6 petang mcm tu.
mkn and sembang2 kejap. tak lama sebab dah gelap.
hujan pulak tu.
gambar pun tak sempat ambik..
diorg yg awal td ada gambar. adoi rogi...
budak2 selesa kemain kat sana sbb tiap2 thn pegi and Amni pun ingat.
bos aku pun suka melayan budak2 ni, apa lagi syok la depa.
nak balik dpt duit raya siap hadiah kut tepi.
mmg I simpan nak bagi anak2 you ni. adehh..
Amni dpt pencil case kanggaro from Ausie okeh..
Aniq dapat pencil caler otromen and patung otromen seketoi. anak bos punya dia kasik ke Aniq.
syok la budak2 tu.
blm sampai rumah, kaki otromen dah tertanggal 1, teruih kemurungan mat aniq. hahaha
bebai, lena troih. blk rumah papa pun usaha la repair bagi kesian tgk ke muka anak tu.

blk tu terus ke rumah jelah, takda singgah mana2 dah sebab hujan + Aniq tidor.
kalau tak hujan maybe lajak pegi beraya lagi.
balik lepak rumah jelah mlm tu.. perut pun dah kenyang kan
hujan membawak ke mlm hari tu.

setel day 3 of raya..

No comments:

Post a Comment