Search This Blog

Thursday, August 04, 2011

4 ramadhan

skang ni nengah nunggu laki balik keja..aku xkeja hr ni, as usual....mc....heh
pening kepala sejak semlm sampai hr ni, tp skang ni dah ok dah..
angin gamaknya..posa kan..org biasa pun kdg2 jadik gak pening angin bila posa, ni kan pulak aku yg luar biasa ni..heheh..
hari ni aku xposa..dah sakit kepala katanya kannn..
sahur pun aku xbgn..gerak laki bangun, aku tumbang balik..time tu mmg ngap2 jek rasa kepala..dia bgn makan apa, lantaklah ke dia...dah besar panjang kan, pepandai la carik makan sendri, bukan rumah org lain pun...heheh..bini ko xsihat,xkan nak paksa bgn suh masak pagi2 buta tu plak kan..aku dgr sayup2 jek dia kungkangkungkang kat dapur..

duk umah hr ni, aku rest jelah..pastu mkn..ngehngehngeh..tp tidak la beriya mkn nau..napa ntah mcm xberapa nak lalu mkn plak..bulan posa kut..makan apa yg ada jek..xmasak apa2 pun..goreng nuget jek..tadi, muntah pulak la jawabnya,..huhuh...sian baby...sorry yee

berbuka hari ni masak nasik je..lauk pauk smua laki beli...makan jelah apa dia beli..harap2 memenuhi selera makyong.. selera mkn masih xberapa nak btul lagi, cuma elok sket la dr awal2 dlu..dah nk masuk 8 bulan dah, mcm tu jugak..tp badan naik xhengat dah...hihih..

eh, skang ni aku mcm ada rasa keinginan yg membuak2 nak  masak tau..yelah posa kan..beli jek lauk lama2 boring..xsama mcm masak..masak simple2 pun lagi sedap dr beli...beli kat param tu kadang2 indah khabar dr ruper..tgk lauk nampak sedap, skali rasa hampehhh..
xperlu nak masak yg susah2, yg simple dimple ke sudah...janji sedap kan..tapi tulah...mak xlarat oi nak berdiri lama2..baju pun skang ni aku dah hantar iron kat dobi..jalan lama sket, berdiri lama, pastu duduk lama2 n bila bangun..uiii, berdenyut2 rasa..sakit..makin menjadi2 plak.. tu pun ada hati nak masak, nak berdiri lama2 menumis bagai.. tang masak tu ok lagi, bab nak membasuh segala jenis binatang yg nak masak tu, pastu nak mengemasnya balik tu yg al-malas sket tu...hihi...tgk la pasni..hari2 cuti tu leh la kut..balik keja tu xkoser la kut...



** 2 hari posa, 2 hari xposa...selang2...xkan nak posa 15 hari jek ? pastu nnt kena ganti posa 15 ??? fengsannn

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...