Search This Blog

Monday, November 19, 2012

Cerita cuti kami | 1

heaven kan.. isnin keja, selasa cuti, rabu keja, khamis cuti, jumaat keja. sabtu ahad weekend. lagi heaven klau cuti terus seminggu. tapi mak xcuti pun. keja cuti,keja,cuti,keja. reserve cuti dlu. next month ai nak cuti yek..

cuit deepavali hari selasa, laki mak mcm biasaaaa.. kejaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. hoih...
but sokay. jgn beratkan kepala otak. xmo stress. kang xcun. boleh?
malas nak kluar. nak lepak golek2 dgn amni jek. plan nak masak and nak panggil org mkn. eh, mcm hebat sgt kan? hehe.. bukan selalu. blk keja hari isnin, g pasar mlm jap. beli barang sket.
nak buat bihun sup.. ala thai gitewwww.. sebab mcm terlupa ada lagi 2 ketol tulang lembu raya haji lepas. yaa, dah tercapai hajat nak buat korban. so, aku buat sebahagian masa raya haji lepas. ada la lebihan daging sket dlm esbox utk mkn sendri.

bgn pagi2 hari tu, kluarkan siap2 daging and tulang yg bakal jadi mangsa rebusan. pkul 10.30 dah mula merebus. siap roger mak aku lagi, tanya kut2 xjadi sup siam aku tu. nnt aku buat entry how to cook sup siam. ceeewahh kak yah.. berangan masterchef sket.. hehe



atas dapur dah.. tapi ni belum masuk rencah lagi. rebus dlu.. siap rebus pkul 2. masak skali chicken stok amni. so, 2 dapur on dekat 3 jam. elok tutup api sup tulang, api chicken stok amni pun terpadam sama. gas habis! damn!! call apek gas, bule plak p rehat. tunggu punya tunggu, xdatang. last kak yah yg gagah perkasa, angkat tong gas masuk kreta g  tukar sendri. puas hati. harapkan diorg dtg, pkul 5 baru nak ketuk pintu. coii betul la..