Monday, November 19, 2012

SAVE GAZA. SAVE PALESTINE

seperti yg kita tengok di tv, baca di newspaper, israel menyerang palestin bertubi2. mmg ini menjadi berita utama tiap2 mlm kat berita tv. sedih sgt bl tgk manusia mati ditembak, cedara parah, kediaman semua musnah.. yg penting, mereka itu sedara seagama kita. orang islam! allah hu akbar!!!!** pics from google

korang xsedih ke tgk gambar2 tu smua? baca berita mengenai kekejaman rejim zionis ke atas palestin. laknat sungguh israel!!  seluruh dunia mengutuk kekejaman diorg. tapi apa yg mampu kita buat? pintu sempadan pun ditutup. bantuan kemanusian smua terhalang. setiap hari ada yg mati, kehilangan saudara, kehilangan tempat tinggal, hilang segala2nya kerana peperangan yg sudah bertahun2 lamanya. kanak2 menjadi mangsa.. ya allah, sedih, sakit hati, geram, marah, benci bercampur baur.
marilah umat islam seluruh dunia mendoakan yg terbaik utk palestin. hanya itu yg mampu kita hulurkan dari jauh. untuk sedara seagama kita. yg  berjuang mempertahankan agama yg satu, ISLAM!!!
semoga mereka terus tabah dan kuat dalam menghadapai bencana ini. moga2 diturunkan bala kepada israel laknat itu! entah sampai bila sengketa ini akan berterusan.
sekejam2 israel, mereka masih takutkan islam. membunuh kanak2 gaza yg menhafal al-quran, menghancurkan masjid, membunuh dan terus membunuh, mungkin mereka punya senjata tercanggih, punya kapal perang terhebat, tapi hingga hari ini mereka masih belum mampu melumpuhkan palestin.


hasil carian di google. blogger yg bercerita mengenai palestin. mengenai kekejaman israel.
allah hu akbar!!!

http://akustressgiler.blogspot.com/2012/07/info-alasan-askar-israel-membunuh-kanak.html

http://www.blogged.my/pingbar-105522-kenapa-israel-serang-misi-kemanusiaan-ke-gaza-.html
http://zharifalimin.blogspot.com/2011/07/mengapa-yahudi-menggali-di-bawah-masjid_03.html

info mengenai Gaza/Palestin

No comments:

Post a Comment