Search This Blog

Thursday, February 07, 2013

Mak yg lebih!

ahah!! ni mmg namanya mak yg lebih dari anak.. now bila anak dah besar, selain dari syiok membeli baju yg omel to the max, beli toys jugak dah jadi kegilaan. tapi masih mampu dikawal. hehe.. beli yg padan patut like umi said. yelah.. xpayah la ohver sgt. anak kecik lagi, mainnya kejap jek. pastu melingkup habis. amni kasar bule tahan. ada jugak yg dah rosak. makanya, kita beli yg murah2 sudeyy.. dah besar, dah cerdik, kita beli interactive toys pulak yeee..jgn asyik main je, belajar masa main pun perlu. ewahhh..

baru ni nampak DIY Shopping Trolley ni. rasa mcm ohsem angattt.. mak dah gedik2 geram. terpikir kat anak dara nan seorang tu, terus rembat. ada 2 jenis. 1 yg mcm ni, 1 lagi yg skali dgn barang like buah2 plastik tu. yg tu mahal sket, tapi masih bawah 20 hengget? percaya tak? hahaha.. tapi bila pikir toys amni pun bnyk gak, so kita bli trolley saja..

balik umah laju2 pasang. siap berebut2 dgn amni. budak tu apa tau kan? mak je yg over.. duk baca manual bagai lagi. kadang2 lembs jugak mak ko ni. nak tunggu apaknya balik, oii, i cannot tahan... hahahha.. over!



xlama, siap dahhh.. homey hangatttttt!!




moh tengok!




korang klau ada anak dara, sure teringin punyalah..




bule berebut dgn nak main dgn anak ni klau xkena gaya... hahahhahahaha




jom tengok jommmm...



















tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... comey kan??? kecik molek je. sesuai la dgn amni kan? eheh.. mcm2 dia isi dlm tu, pastu tolak. alahai... syok tgk. klau malas tolak, dia angkat terus.. sabar jelahhh..

siap bwk masuk bebear dia lagi. tolak laju kemain, sampai jatuh tergolek bebear. pastu dia plak membebel... blablabla...
seminggu 2 ni, duk main yg ni jelah. toys baru kannn.. sementara nak jemu. siap berebut dgn kakak hana. lantak koranglah.. mama xcampur. jgn melingkup sudeyyyy..




** toys amni, aku xdak la beli kat toy r us tu smua. mahal mencekik pada aku. org cheapskate xdak duit ginilah.. hehe.. lagipun kat perlis xda, kena g penang baru jumpa toy r us. but sokay, g supermarket biasa, giant, tesco pun boley. pada aku xperlu la bli yg mahal2. besar ni bukan dia tau nilai pun. beli mahal2, bila anak hempuk, ko jugak yg meroyan geram kan? budak ni mainan dia main hempuk2 je. pecah, patah, tercabut smua dah. so, biar berpada2 sudah. janji dia sronok main and selamat utk dia. yg murah pun ada jugak yg educated toys. pilihan di tgn anda. eheh...

g beli kat padang  besar sudah.. berbaloi2 dengan wang anda.. muahahahah

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...