Search This Blog

Loading...

Thursday, December 12, 2013

Dapurku yg biru..

dalam entry ni, ada tunjuk rak ajaib aku kat dapur yg berwarna hijo kan?
rak tu beli masa duk umah sewa dlu. sebab dapur kat umah sewa tiles and kc kaler ijo. so, ada la a few things aku beli kaler ijo jugak..
dah pindah ni, mcm bnyk pulak barang2 kat atas kc tu kaler biru. so, mata agak sakit tgk rak hijau tu. sensorang dia ja ijo, yg lain biru.
haishhhh..
sakit mata.. kak yah over...
nak carik adik beradik sekaler.. kehkehkeh


akhirnya...
se'biru' kannnnnnnn? kehkehkeh..
bekas bawang tuppaware takda pulak kaler biru. tapi klau ada, mau pikir 100 kali nak beli baru ke tak. mahai oi!

ini utk atas kc kat sebelah dapur and sinki jelah. lain2, lantak la kaler apa pun. ni sebab duduk sebelah menyebelah. kalau kalerful, nampak cacamarba. tak lawa.. tak suka.
over kan?

dari hujung, bekas bawang tuppaware, atas tu yg kaler bakul biru tu ada cabai kering. sebelah, rak ajaib biru, pastu bekas pisau guna hari2, pastu set pisau lagi yg tak guna pun buat display saja, next bekas pinggan. last, bekas comey tu buat letak sampah sarap sisa makanan sebelum masuk bekas sampah besau.

zoom sket..
asalnya ada 4 layer. tapi aku pasang 3 je. mcm tinggi sangat pulak nak letak sampai 4. murah je, rm13.90 klau tak silap. sebab tu bule rembat. klau mahai sampai 20-30 hengget, bertabahlah guna rak ijo tu dulu.
susunan ubah sket la. atas skali bekas garam kunyit. yg tu maintain hijau lagi sebab dah suka dah bekas tu. bekas kaca and just nice pada aku utk letak garam kunyit smua. 2nd layer ada tipuware isi asam keping and asam jawa. nanti nak cari tipuware lain yg cun sket. bawah, bekas comel isi segala maknek rempah. terpaksa bersesak sebab kekangan ruang. nasib korang laaaaaa..

ok, kiri yg lama, kanan yg baru. 2 layer, upgrade jadi 3.. naik pangkat..

dari segi susun atur mcm ada lagi yg tak puas hati. tapi hantam sajalah. plan jangka panjang, nak beli hod dapur, pastu nak buat kc hang dekat wall sebelah tu. bentuk L la kat situ. tak besar mana pun kat situ. blh letak rak pinggan kat atas. kita tunggu duit turun dari langit eh?


** dari hijau tukar ke biruuu? apakahhhh?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...