Search This Blog

Loading...

Monday, February 10, 2014

Mainan baru Amni : Learning Easel

macam biasa, mak yg over.
anak bukan tau pun, nak beli mainan ke, nak request ke..
syukur Amni jenis yg blh digula2kan.
klau pegi supermarket ke, kedai ke, klau nampak mainan, dia tak directly mintak.
slalunya dia akan cakap wowwww, mama ada hello kitty, ada pooh, ada blablabla...
sometimes dia pegang, dia belek2 and stand kat situ je.
tapi, when u say, "ini bukan Amni punya, ni bukan mainan Amni, ini kedai punya or kakak punya.
Amni punya ada kat rumah".
she will say, ok then letak balik...
takda nak meraung berguling2 nak jugak2.
alhamdulillah...
sometimes ada la jugak drama, tapi masih blh dikawal.
harap2 kekal la perangai mcm tu sampai besar.
jgn masa kecik, baik je, kang dah besar buat perangai, mampos mak kau..
tapi kalau nampak dia interested dgn mainan tu, kadang2 aku or papa dia belikan jugak.
tapi jalan dlu, then baru beli. tak beli on the spot and bagi dia terus.
klau mama dia ni, tgk jugak apa kebenda yg dia suka tu.
berbaloi dengan harga and dia takda ada lagi toys tu, ok boleh dipertimbangkan.
klau apaknya, main beli je.
kadang2 toys jenis henpon tekan2 tu pun beli jugak padahal dah ada 5 kat umah.
sampai 10 hengget seketoi pun ada. main 2,3 kali, jahanam la.
alasan, yg ni bentuk lain pulak. pffffffffffffffffffff..

ok, baru2 ni ada aku belikan dia learning toys.
tak la baru sgt, december lepas. hahahahaha..
now, fasa dia belajar. taknak main je.

so, aku belikan dia learning easel dari ahkak pink kita..
blh jenguk sana, mcm2 toys ada. yg pasti, learning toys.
ada promo, so jom beli 1 utk cik kuntum..


nilah dia..
hello kitty lagi. tu salah 1 punca mama gedik nak beli. hahahahah


jom jadi engineer.. hehehe..
bersungguh pasang sambil dikacau oleh kenit tu.
sebok la dia, tanya mcm2.
hairan kut..

 

taraaaaaaaaaaaaaaaa..
kemain eksyen kenit ni.
benda alah ni lembut, skali dia tepis, habis berterabur. pastu ringan, suka2 hati dia nak usung g sana sini. mak jugak kena kutip. pffffffffffff..

both side blh guna. yg putih, magnetic. ada huruf and nombor skali. so, kids boleh main lekat2.
belakang, blackboard. tapi aku dah suruh laki aku ikatkan, mati terus.
so, sebelah blackboard takleh guna.
buat masa ini la. sebab aku taknak Amni main kapur tu. hehehe..
lagipun benda tu bergerak2, asyik la jatuh. bila ikat, ok, cunnn..
tunggu dia besar sket, maybe blh alihkan.
utk magnetic board tu, ada marker pen skali. temporary punya, blh tulis2.
tapi aku tak kasik jugak. biar dia main lekat2 dulu..
kang ntah kemana2 contengnya.



nahhhhhhhhhhhh..
cikgu tengah mengajar tu ehh.. kehkehkeh..
lawak btoi kenit ni. beriya la ajar baby dia abc, 123 bagai.
so far, klau tgk angka@nombor, dia tau tu nombor. dah blh bilang sampai 10.
cuma tak kenal mana nombor 1, mana nombor 2 lagi la.
abc tu, takat abc je. dia ni klau org lain ajar, laju je dia ikut.
klau mama ajar, harammmmmmmmmmmmmmmmmm..

ada item baru di playarea Amni.
ada susun atur baru kat playarea dia.
nanti2 aku share eh..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...