Search This Blog

Loading...

Thursday, March 20, 2014

Result SPM 2013

seperti yang dah tau, result SPM 2013 dah keluar.
semlm result STPM.
nak check result online, boleh klik sini..
pantas je result tu keluar, cuma tak detail la..
dia papar dapat berapa and apa je.
detail kena tgk slip jugak utk tau subjek tu dapat apa..

kenapa iolls buat entry nih?
haruslah kak yah cemas sebab adik aku salah sorang calonnya..
dari pagi lagi aku dah cemas.
mcm aku yg nak ambik result.. hahahah
pastu meroyan sensorang apahal la tak boleh check.
now kan dah canggih, tak mcm dlu, hari keputusan keluar pakat tercongok kat skolah.
tunggu cikgu edar slip, pastu blh tgk result kawan2 yg lain.
now dah tak perlu..
boleh check via sms or online je.
aku duk sms, pas sudah tak reply.
coi sungguh..
semak online kat  sapsnkra.moe.gov pun tak keluar..
last, jumpa yg official ni.
hilang neves aku..

alhamdulillah..
walau tak cemerlang sangat, aku tetap bangga dengan adik aku ni.
budak lelaki kan, what to expect?
dia pun bukan la kaki study punya org.
tengok result trial spm, hancur.
aku pun tak duk umah mak bapak aku, dia plak duk asrama.
so, takleh nak pantau sangat.
yg boleh buat cuma selalu bagi dia ingatan and warning..
muahahaha..
aku kan kakak yg garang.
harus ku warning adik2 aku.
aku anak no 2, bawah aku ada lagi 4 adik.
tanggungjawab aku kat diorg tak kan pernah habis.
nasihat dah bagi, peringatan dah bagi, warning pun aku bagi.
as a sister, haruslah nak tgk adik2 aku berjaya.
tak sehebat mana pun, paling kurang ada sesuatu yg blh dibanggakan.
kalau dapat lebih dari aku, lagi aku suka.
kakak hampa ni ada diploma je, ijazah tak tau bila nak habis.
harap2 adik2 aku ni dapat la sampai ke ijazah..
amin!

nilah dia adik bujang aku.
beza umo aku dgn dia bnyk jugak.
14 thn tu..
dlu masa dia kecik2, aku yg slalu kena jaga dia.
sayang sangat aku kat dia dulu sebab ingat adik yg bongsu dah..
skali keluar lagi sorang.
tu pun aku sayang.
both adik aku 2 org ni, memang rapat ngan aku.
maybe sebab beza umo tu, then aku yg slalu jaga diorg masa kecik2.
azrie ni dulu kecik2 tembam la hai.
geram ok.
comel gila.
badan ketak2, semangat sungguh.
untill now pun dia tak da la kurus sgt mcm adik laki aku yg lagi sorang.
dia ni manja.
dengan mak aku sampai sekarang kut.
ada tabiat dia yg tersendiri yg dari kecik sampai sekarang ni tak boleh buang.
kecik2 dlu aku suka gomol2 dia, gigit2 badan dia sbb dia montel.
dah besar, masuk skolah menengah, dia tak berapa gemar dah aku duk gomol2 dia.
yelah, dah jadi anak teruna kan?
dah ada gepren kut...
dia duk asrama, aku la yg duk ulang hantar dia.
belikan apa dia nak, keperluan skolah atau peribadi.
apa aku beli, dia on je..
klau org lain, ada je tak kena..
dia tak bnyk songeh.
kuat makan, tapi nasi je.
peel makan dia aku hafal sangat.
pendek kata senang jaga..

Amni pun suka je dgn pakndak.
Amierah pun sama.
klau anak2 sedara balik kg, mmg kena buli la pakndak ni..

now dah besar panjang.
pasni nak isi borang upu pulak.
klau dapat masuk universiti, maybe akan berjauhan..
haishhhh...

apa pun kakak bangga dengan abang.
walau result abang tak secemerlang mcm org lain,  kakak tau abang dah usaha yang terbaik.
moga2 abang dapat sambung pengajian ke peringkat yang lebih tinggi.
dan abang boleh capai cita2 abang..
kakak doakan abang akan lebih berjaya nanti..



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...