Search This Blog

Loading...

Wednesday, December 31, 2014

Upgrade tempat simpan tipuware

sebelum ni pernah buat entry cemana aku simpan tipuware and tupperware aku smua.
nak baca, klik sini.

bila ntah ada tgk kat blog sapa aku tak ingat.
dia share cara dia simpan tipuware.
macam menarik, so nak tiru.
dia simpan dlm 1 bakul besar.
pastu baru letak dlm almari.
sebelum ni aku susun2 dlm almri kan?
jadi marilah kita try cara lain pulak.


awal bulan hari tu ada pegi padang besar.
masuk belah siam.
sana barang plastik, alahai murah baq ang!!
aku suka pegi padang city.
situ mcm2 ada.
segala jenis periuk, kuali, pinggan, mangkuk, besen, tipuware.
cakap je nak saiz apa. sekecik2 bekas, sampai sebesar2 bekas.
kira situ mcm tempat jual perkakasan rumah/dapur.
seronok sgt pegi situ.
mak2 kan? pegi beli pinggan mangkuk pun syok habis.

so, utk menjalankan misi upgrade tempat simpan tipuware tu, aku beli bakul ni.
besar tak besar, kecik tak kecik.
tinggi lebih kurang 12cm. ke lebih..
aku agak2 je saiz muat dgn kabinet tu.


nahhh..
brand dragin ware lagi kau..
hahahaha... made in thailandddd.
harga? tu 35 tb.
duit rm 3.50. murah la sebab besar jugak.


ini gambar sebelum.



ini gambar selepas.
mcm ok je bakul tu dgn kabinet ni.
klau dpt saiz besar sket, lagi ok kut.
yg lagi tinggi kan?
tapi takda.
yg ni pun ok la kan?


ini gambar 2 bakul kat bahagian bawah tu.
kena buka tudung, susun2 dlm tu.
pandai2 la edjas.
klau tak buka tudung2 tu smua, makan ruang nak simpan.
mcm ni boleh selit2.

pas buat gini, aku macam.. ermm..
klau berselerak dlm tu tak nampak la kan?
tu bagusnya lah.
tapi klau nak ambik, mcm susah sket.
tapi klau susun2 mcm dlu pun susah gak nak ambik.
depends.
cumanya klau duk dlm bakul mcm ni, kau malas nak susun, bule campak2 je.
hahahaha..
tak nmpk sgt sepah2 dlm bakul tu.

4 comments:

  1. waa kemasnyaa ^^ . Boleh praktikkan bila ada rumah sendiri nanti . Thanks for sharing
    *marilah jenjalan ke blog saya ;D

    ReplyDelete
  2. senang jugak susun macam ni..
    nak amik, boleh tarik bakul tu je

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah.. tapi selerak jugak la kadang2 dlm bakul tu.. hehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...