Search This Blog

Loading...

Wednesday, January 28, 2015

Always leave office on time


tak ingat mana dapat gambar ni.
pesbuk barangkali.
aku nak tujukan gambar ni kat incik suami.
sebab dia slalu la balik lambat.
grrrrrrrrrrr..

baca perbezaan leaving office on time and leaving office late tu..
balik kerja awal tak semestinya tak da kerja, atau tak banyak kerja atau tak buat kerja yeh..
dah diperuntukkan office hour from 8am to 5pm.
so, takat tu jelah.
edjas kerja utk masa tu.
selepas pkul 5, sila peruntukkan masa utk diri sendri, family dsbnya pulak.
jgn hidup asyik dibelenggu kerja yg tak pernah habis.
klau takat mcm kita ni papa, kuli je pun.
bukannya kerja sendri, usahawan ke jutawan ke.
kalau kerja sendri tu yes..
sentiasa kena kerja, pulun habis.
sebab untung rugi atas usaha sendri.
kuli, keja, cukup bulan dapat gaji.
ada overtime, ada duit lebih.
takda, duk diam kat situ.

tengok apa kata klau leaving office late.
tak efisien.
sebab tak pandai merancang kerja sendri.
dah  habis office hour, keja tak habis lagi.
acaner?
lain la bos ye dok?
memang kena pikir bnyk kan?
nak majukan syarikat, pikir strategi baru bagai.
tu kes lain.
klau pekerja biasa, dah habis keja, baliklah papa oi.
pikir quality time utk anak bini yehhhh.
muahaha..

idok le selalu laki aku tu balik lambat.
kadang2 je.
cuma yg kadang2 tu buat aku geremmmmmmmmm..
pagi2 dia wak lex wat pis.
dah petang baru kelam kabut buat keja.
urgent katanya, drag sampai ke pkul 7.
pkul 8 tak sampai umah lagi.
haishhh..

papa.. pasni sila rancang keja elok2 ye..
kata efisien, so kena balik awal..
muehehe..


2 comments:

  1. haaaa... suami ada baca ker entry nih... karang bising pulak dia...

    salam kenal dan salam singgah

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap dia baca.. hahahaha
      trima kasih sudi singgah..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...