Search This Blog

Loading...

Tuesday, January 20, 2015

Persiapan Amni ke sekolah....

refer ke entry sekolah pilihan utk Amni.

dah cikgu kata boleh hantar Amni start bulan Dec, makanya aku decide utk hantar.
register 1hb Dec. start skolah 2hb Dec.
hantar jelah walau awal sebulan.
bagi dia biasa dlu.
nnt masuh thn baru dah start blajar, takda la dia nak terkapai2 nak biasakan diri dgn skolah lagi.
atau dgn kata lain, hantar dlu sebulan ni utk menangis.
tahun depan tak payah menangis dah.
gitu..

balik tu kelam kabut jugaklah buat preparation utk dia.
takda la menda sgt. mcm kan anak nak masuk darjah 1 kak yah ni..
hahahaha..
cumanya, bila 1st time nak hantar dia ke skolah, cemas sket la.
bila bgtau Amni, esok kena g skolah, menggedik seronok..
dia memang hari2 bilang nak g skolah nak g skolah.
ok, mama hantar g skolah..
kita tgk cemana nnt perangai budak yg nak sgt g skolah tu eh?


1st, kena label and tulis nama pada smua barang2 dia.


haaaa..
amekaw. sebesar alam tu nama Amni, tak nampak saja la..
ni sticker yeh, bukan tulis ngan marker pen.
kebetulan adik lelaki aku ada, dia mmg duk buat sticker ni smua, so minta dia buatkan utk Amni.
bekas gambar pooh tu smua, yg sedia ada di rumah.
kebetulan ada 1 set, so bawak bekas tu lah g skolah.
yg tinggi isi susu coklat, yg rendah susu biasa.
dia kadang2 nak susu coklat@milo, kadang2 nak susu.
so, bawak dua2 lah.
kang mengamok kat skolah, jenuh pulak cikgu nak cari.
utk beli jiwa dia, aku belikan gelas and botol air baru.
dia dah tak hisap botol dah.
pun gambar pooh.
menggedik seronok..


next tulis nama kat towel and sapu tangan.
utk baju, aku tak tulis pun.
dah masuk awal ni, pakai baju biasa dlu.
2015 nnt baru dapat baju skolah.
so, bawak baju salin 2 pasang dgn towel.


kat beg pun letak nama jugak.
siap ada nombor phone aku kat situ..
saja tulis, prepare in case ada apa2 kan?
padahal dlm borang pendaftaran dah ada smua nombor aku ngan papa dia.
takpe, tulis jelah..


budak tak sabar nak g skolah.
asyik la belek beg skolah baru.
beg ni maklong eija kirim dari kl.
tenkiu sgt maklong.
Amni suka sangat, sampai tahap tidor dgn beg.
betul!
fanatik sgt cik kuntum kita kat pozen..
redho jelah aku..


posing ngan beg baru kat umah tok umi.
kehulu ke hilir dgn beg baru.
tak sabar nak g skolah yeeee?

ok..
nnt kita sambung crita cik kuntum g skolah pulak..
1st day berjalan lancar.
next day, disaster..
muahaha...

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...