Search This Blog

Loading...

Tuesday, May 12, 2015

Khind Airfryer.. In hand yawwww!

finally....
airfryer dah in kak yah hand!
yayyyyyy!!!




boleh tahan besar kotaknya..
aku beli kat Lazada.
before this dah usha kat tempat lain jugak.
kat page2 lain, tgk review and buat perbandingan harga.
and lazada is the cheapest..
kena bijak yeh zaman segala benda mahal ni.
masa nak beli tu pun aku duk teragak2 nak klik proceed to payment lagi.
hahahaha.
2-3 minggu kut aku duk usha benda alah ni and pikir nk beli ke tak..
takut kang membazir.
walau cuma harga dlm rm300++, pada aku mahal kut.
bukan la bnyk duit sgt.
cumanya dah dpt duit terpijak tu, belilah apa2 yg duk tringin sangat.
memula nak simpan kat ASB je, tapi napsu kuat.
hahahaha..

kat Lazada, harga asal Khind Airfryer ni  RM499.
tolak 26%, tinggal RM367 include GST.
plus RM6 utk shipping fee.
dulu, tak kena caj pun utk postage.
skang dah kena sejak GST ni lah.
redho..
masa aku beli tu, kebetulan ada banner kat front page bgtau ada diskaun.
so, apply jelah kod diskaun tu masa buat payment.
and, tolak lagi RM37.80.
yayyyyyy!!
so, aku beli benda alah ni dgn harga RM346.20
yay lagi!
diorg bg date utk hantar barang.
nuu, minggu depan katanya.
tapiiiiiiiiiiiiiiiiii, lepas 2 hari ada org dari skynet call, nak hantar barang.
yay lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..
hahahaha.

so, dah lengkap salah 1 wishlist kak yah..
ehek ehek ehek...




hitam berkilat dan menawan.
amboiiii..
besar gak yg ni.
saiz bekas tu 2.2 liter.
ada lagi besar and lagi mahal.
mcm2 jenama dah ada skang ni.
aku pilih Khind sebab mampu milik.
hahaha.
ada yg lagi murah tapi tak yakin dgn jenama.
kena pikir kalau nak claim warranty nnt yeh..
aku dah biasa duk  urus pembelian barang2 kat opis.
1 thing yg kita highlight is after sale iaitu  servis, maintenance and warranty.
gitu..




bekas bawah tu boleh dikeluarkan dan dipisahkan.
nak menggoreng, letak dlm bekas ni lah.



haa, gini keadaannya.
elok la saiz ni, nak goreng ayam ke apa kan?

nak guna pun senang je.
setakat edjas timer and suhu je.



come with is power cord, penyepit, kad warranty, user manual and buku resipi.
yay!
pasni boleh tiru resipi dari situ.
dengan harapan, pemakanan kami lebih sihat.

dah 3 minggu camtu benda alah ni parking kat dapur aku.
so, haruslah dah guna kan?
senang keja ok!
goreng nugget, fries, ayam..
tinggal je, tak payah nak tunggu, tak payah risau terpercik minyak ke apa, nak lap dapor bagai.
sronok kak yah hampa..
kekekeke..
rasa pun ok je and more healthy.
less oil yaw..
berbaloi beli and boleh masuk dlm wishlist korang jugak.
nak2 yg ada high colestrol.
pak  mentua aku guna benda alah ni.
g checkup hr tu, colestrol dah reduce.
Alhamdulillah..

later aku share resipi yg aku guna with airfryer ni oke?

13 comments:

  1. aduss dah ada dah..
    oit jeles gila ceq tgok..

    nanti share ye hasilnya.. :)

    ReplyDelete
  2. Akak. Share skit keberkesanan nya. Sy nk cari airfryer jugak.nak harga mampu milik. Bkenan jugak yg ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. khind ni kira mampu milik la. harga xmahal sgt. ada yg lagi murah tapi brand biasa2. risau jugak kalau nak claim warranty nnt

      Delete
  3. Saya baru dapat hadiah cabutan bertuah air fryer khind minggu lepas....alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah.. tahniah2..sangat berguna di saat minyak mahal ni

      Delete
  4. hai... just nak tnye puan... khind air fryer puan ok lagi prestasinye setakat skrg? saye berminat nak beli khind air fryer ni... tu nak tnye prestasi setelah puan gune selama setahun ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, so far ok lagi. masih berfungsi dgn baik. guna pun tak lasak sgt, paling kurang seminggu sekali 2 saja..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...