Tuesday, May 22, 2018

Hari Guru 2018

Assalamualaikum..

dah lepas dah hari guru, now baru nak update.
well..

nothing to share, cumanya bila anak dah masuk skolah ni, hari guru one of important thing to remember jugak la. hehe
of coz akan ada perayaan hari tu. semua skolah gitu kut.
sambutan hari guru.. hargai guru2, penat lelah diorg ajar anak2 kita.
bukan kerja mudah ye jadi guru ni.
aku ni mmg tak layak la nak jadi cikgu.
ajar anak sendiri pun istigfar sedia, inikan nak ajar anak org.
ohh kenott...
hehe..



Amni bilang cikgu yg dia nak bagi ada 5.
blk skolah hari apa tah, siap tulis dah nama cikgu semua.
skali dlm group kelas dia, mak sapa entah tanya cikgu kelas tu ada berapa org.
total 9 org cikgu..
soo, kita bagilah semua. hehe

aku tak sempat nak get ready tahun ni.
takdan nak plan nak bagi apa..
sudahnya ke kedai yg selalu pergi jelah.
mula tu dah beli 5 utk cikgu yg dia listkan.
pastu nak tambah lagi 4, pegi kedai yg dekat Kangar jelah.
yg mula tu beli kat cawangan Jitra, kedai yg sama.
ada 3 jenis  hadiah.
4 yg beli kat Jitra, 4 yg beli kat Kangar, 1 lagi beli kat Jitra tapi lain sket sebab nak bagi kat cikgu kelas so dia pilih sendiri.
harga pun lebih dari yg lain. takpelah, sebab tu cikgu feveret dia.

mlm tu beriya dia nak tolong.
so aku suruh dia tulis sendiri kat kertas tu.
utk balut and ikat reben, aku buat sendirilah.
tak percaya pulak nak bagi dia buat. haha..
excited la dia, seronok buat semua tu.
esok tu tak da belajar apa, ada sambutan hari guru.

walau hadiah tak seberapa, ringkas dan maybe murah, harap cikgu2 hargailah ye..
tak terbalas jasa diorg mengajar anak kita membaca mengira solat bagai tu.
jaga anak2 kita lagi separuh hari kat sekolah.
aku ni memang put a trust ke cikgu2 sekolah dia.
doa selalu semoga semuanya baik2 saja utk cikgu2 dan utk Amni sekali.
bila baca kisah2 tak elok pasal sekolah, pasal cikgu, ngeri oih.
semoga tak terjadi kat sekolah anak aku..
cikgu ni martabat dia tinggi pada aku. yelah, memcurah ilmu ke anak2 murid kan?
disanjung dan dipanggil cikgu sampai bila2..
besar pahala dan ganjaran diorg.
semoga cikgu2 kat Malaysia ni baik2 saja.
takmo dah dengar cerita pelik2 cikgu pukul murid, dera murid and macam2 lagilah..
tak sanggup dengar dan kadang2 tak bule terima sebab korang cikgu tapi korang menyalahgunakan title yg korang pegang.. huhu..


No comments:

Post a Comment