Search This Blog

Loading...

Wednesday, June 25, 2014

Bila suami deko rumah

suami pun nak tunjuk bakat terpendam..
nak deko2 umah kekdahnya..
laki aku ni ikutnya buta bab seni2 ni smua.
seriusssssssssss..
bukan nak kutuk suami, tapi itulah hakikat. kehkehkeh...
pilih cat umah, aku, pilih kaler curtain, aku, pilih perabot, aku.
pendek kata semua hiasan, susun atur ni aku buat sensorang tanpa libatkan keputusan dia.
keja dia tolong tebuk dinding, tolong ubah2 barang klau aku tak mampu.
pendapat?
tak payah tanya pun takpa.
beli je, pastu tunjuk.
eh, sebelum beli cerita dlu.
takat cerita jelah, tanya pendapat tak payah.
sebab tak membantu.
kadang2 sakit hati lagi tambah kut atas sebab dia taktau pastu sesaja membangkang aku.
memula sakit hati, dah lama kawen ni, gasak ko lah.
aku nak beli apa, nak buat apa, buat je, dia redho.
hahahahaha..
dia tak pernah kacau aku klau aku nak do something kat umah.
senang jugak sebab aku bebas berkarya..
gitewwww.. hahahah..

baru2 ni dia do something.
deko umah katanya.
utk anak dia okeh, bukan utk aku.
tapi agak mengundang kemarahan sang isteri..
buat apa?
























 



































duk diam, khusyuk kemain.
kena pulak dapat sokongan padu dari anakanda tercinta kan?
bin pun tak pedulik dah..

deko apa?

nak tengok hasil?





































lekat gambar hello kitty kegemaran anak dara kat dalam bilik tidor utama!!!!!!

siap laminate okehhhhh!
memula nak lekat kat play area Amni.
NOOO!
ruang tamu kut, huduh kangggg...
yg dibenarkan, dlm bilik je.
kat kepala tilam Amni.
menggedik budak tu seronok tgk hello kitty banyak and cantik.
asyik la duk belek tu sebelum tdor, duk bercakap ngan gambar tu.
siap cakap " papa buat kat Amni, cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk "..
amboihh..
mama buat play area dlu takda puji gini pun.
kluar duit, keluar tenaga, kluar idea okeh..
ni papa tak kluar apa2 punnn.
print pun kat opis jewwww..
menggedik awak suka yehhhh..

terkini, 2,3 mlm lepas, lekat lagi 2 keping gambar hello kitty.
pitam mak ko nak..
pasni silap2 penuh dinding tu.
anak suka katanyerrrrr..
grrrrrrrrrrrrrrr...

4 comments:

  1. @faizanbatrisyia : hahahaha.. takda maknanya bakat terpendam. nasib la hari2 kena hadap hello kitty tu sebelum tdo

    ReplyDelete
  2. haha..ok la tu..permulaan..jangan sampai tiba2 nak letak wallpaper Hello Kitty terus sudah....wakaka

    ReplyDelete
  3. @O'gosh Iskandar : pitammmmm! hahaha.. dlm bilik anak mungkin bule dipertimbangkan. kuttt je lahhh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...